Nieuwe praktijk voor Leefstijlcoaching in Vlaardingen 

25-06-2020 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Gezonder leven, dat willen we allemaal wel. Wetenschappers vinden steeds meer bewijs dat gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen en voldoende ontspanning de gezondheid en weerstand vergroot. Maar hoe krijg je dit voor elkaar als je het druk hebt en aan het einde van de dag liever een snelle hap, een glas wijn of een biertje pakt en moe op de bank ploft? Een leefstijlcoach kan je helpen positieve veranderingen aan te brengen in je leefstijl zodat je je weer sterk en energiek voelt op je werk en thuis.

Met veel plezier heeft Mariëlle Muis een post-HBO opleiding voor Leefstijlcoach gevolgd en inmiddels heeft zij een eigen praktijk voor Leefstijlcoaching voor particulieren en bedrijven. Zij is de eerste geregistreerde Leefstijlcoach van Vlaardingen en daar is zij best trots op. Geregistreerd wil zeggen dat je bent aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en gebruik maakt van wetenschappelijk onderbouwde modellen voor gedragsverandering. 

Wat doet een leefstijlcoach nou eigenlijk?
Leefstijlcoach is een vrij nieuw beroep binnen de (preventieve) gezondheidszorg. De belangrijkste taak van een leefstijlcoach is het begeleiden van cliënten naar een gezonde(re) leefstijl, zowel lichamelijk als mentaal. De nadruk ligt met name op het veranderen van (vaak onbewuste) gewoontes op het gebied van voeding, bewegen, ontspanning, slaap, roken en alcoholgebruik. Maar ook dagindeling, grenzen aangeven en herkennen van signalen zijn belangrijke onderwerpen. De cliënten bepalen zelf waar zij aan willen werken. Alleen dan kun je nieuwe gewoontes volhouden en kun je voorkomen dat je terugvalt in je oude patroon. 

Ervaringsdeskundige
Mariëlle weet hoe het is om gestrest door het leven te gaan en disbalans te ervaren. Haar gedrevenheid en betrokkenheid maakten dat heel hard werken, ongezond eten en te weinig ontspanning haar leefstijl was. Dit heeft er bij haar toe geleid dat zij lichamelijke klachten kreeg en overspannen raakte. De laatste jaren is haar focus gericht geweest op haar herstel en zijn haar valkuilen inzichtelijk geworden. Het mooie is dat ze nog steeds gedreven is en graag hard werkt maar daar nu veel gerichter mee om kan gaan. Door gezonder te leven en meer te luisteren naar haar lichaam zorgt zij ervoor dat zij in balans blijft.

Nieuwe uitdaging
Met haar kennis en haar jarenlange ervaring als Hoofd P&O wil Mariëlle zoveel mogelijk mensen inspireren en begeleiden naar een gezonder en gelukkiger leven. Samen werken aan bewustwording en eigen regie waardoor de controle over het eigen leven toeneemt.

Daar krijgt zij energie van! Voor meer informatie zie www.prevenzie.nl

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date