Categorieën

Service

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis
Uit

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

  • Redactie
  • 04-05-2017
  • Uit
Nieuwe expositie in Het Zonnehuis
VLAARDINGEN - De nieuwe keramiek- en schilderijenexpositie van welbekende lokale kunstenares Lucy Daenen zal je fantasie prikkelen en inspireren. De kunsttentoonstelling opent op zaterdag 13 mei 2017 om 11.00 uur in Het Zonnehuis, aan de Dillenburgsingel in Vlaardingen en kan tot en met woensdag 21 juni worden bezocht. 

De uitgebreide expositie heeft kleurrijke met de handgemaakte beelden, karaffen en schalen van raku klei. Raku is een specifiek keramische bakproces dat zowel vuur en rook gebruikt om unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk te maken wat een mooi craquelé effect teweegbrengt. Daarnaast exposeert Lucy ook pragmatische fantasievoorstellingen van de natuur en de mens op doek geschilderd met acrylverf.

Lucy is een veelzijdige artieste die al meerdere keren haar werk heeft tentoongesteld. Dit zijn haar meest recente werken en zij werkt ook in opdracht. Lucy schildert al meer dan 20 jaar en heeft zich sinds begin 2000 ook op boetseren toegelegd. Als zij aan een nieuw beeld begint, laat zij haar vrije gedachten de loop en een idee vormt zich al snel. Ook doet zij veel inspiratie op van de natuur en haar familie. Zij is een groot liefhebber van kunst, bezoekt graag musea en is ook actief bij de Vrije Academie KADE40 in Vlaardingen.

Lucy Daenen zegt over haar nieuwe tentoonstelling: ,,Het is alweer 10 jaar geleden dat ik voor het laatst heb geëxposeerd dus ik kijk er erg naar uit om weer mijn nieuwe werk te tonen. Continu ontwikkel ik mijzelf en probeer ik graag nieuwe technieken uit. Voor het eerst laat ik schilderijen zien die ik met een schildersmes heb gemaakt. Deze techniek geeft weer een hele andere impressie en maakt de voorstelling dynamisch. Iedereen heeft graag mooie dingen om zich heen en ik geniet met volle teugen als mensen blij worden van mijn werk.''

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →