Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

11-02-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Van 13 februari tot en met 26 maart 2017 exposeren Marijke Teeuw, Lia Opmeer en Marijke Doolaard in Het Zonnehuis. Marijke Doolaard woont in Zeeland en maakt glasfusing objecten en schalen. Glasfusing is het smelten van glas op een tempratuur van 800-900 graden in een oven. Ook maakt Marijke sinds vijf jaar sieraden. Lia Opmeer timmert al geruime tijd aan de weg als het om schilderkunst gaat. Vanuit dynamische sportportretten ontwikkelde Lia een voorkeur voor het schilderen van portretten van bekende filmsterren uit vroegere tijden en van het heden. Juist in die portretten kan Lia Opmeer haar ei kwijt als het gaat om het zo goed mogelijk vastleggen van de expressie van de geportretteerde ster of celebrity, zoals Johny Depp, Jack Nickelson of Beyonce. 

Na haar studie Culturele Antropologie was Marijke toe aan een nieuwe uitdaging in haar leven. Het kleurrijke van haar studie, de vele reizen en de liefde voor Rotterdam heeft zij bijeengebracht als thema van haar schilderijen. Het werk van Marijke Teeuw is een weergave van de stad Rotterdam in stadsgezichten en haventaferelen. Haar stijl en kleurgebruik creëert een nostalgische sfeer, waardoor de kijker zich in vroegere tijden waant. Niets is minder waar: ook dit is Rotterdam anno nu.  

De opening vindt plaats op 18 februari 2017 om 11.00 in de Brasserie. Na afloop van de opening is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de werken te bezichtigen en een praatje te maken met de kunstenaars.

Gerelateerd