Categorieën

Service

Medisch specialisten geraakt door brief huisartsen

Medisch specialisten geraakt door brief huisartsen
Gezond

Medisch specialisten geraakt door brief huisartsen

  • Redactie
  • 04-07-2016
  • Gezond
Medisch specialisten geraakt door brief huisartsen
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - De Raad van Bestuur en de medisch specialisten zijn onaangenaam verrast door de brief   van de LHV-Huisartsenkring Westland/Schieland/Delfland. In een persverklaring meldt het ziekenhuis: ,,Het raakt vooral de medisch specialisten diep dat volgens de huisartsen op dit moment de kwaliteit van zorg in het geding is. De medisch specialisten, verpleegkundigen en al onze medewerkers zetten zich dagelijks met zoveel passie in om de beste zorg aan de patiënten te kunnen leveren. Deze brief komt hard aan bij al onze mensen. Ons toekomstplan is juist gericht op het verder versterken van de kwaliteit van zorg in de gehele regio’’.

In het vervolg van de verklaring deelt het ziekenhuis de zorg van de ketenpartners niet: ,,De spoedzorg op beide ziekenhuislocaties blijft 24/7 gegarandeerd, dit is eerder afgesproken en daar staan wij voor. Goede geboortezorg is zorg op één plek volgens het College Perinatale Zorg en dit speelt landelijk. Van de kindergeneeskunde wordt 95 % van de zorg poliklinisch en in dagbehandeling in Franciscus Vlietland aangeboden. Wij hebben begrepen van de huisartsen dat de brief geen invloed heeft op de verwijzingen voor de patiënt en de overleggen over onze patiënt. Onze gezamenlijke patiënten zullen er dus gelukkig niets van merken’’.

Tenslotte verklaart men de samenwerking te willen voortzetten: ,,Wij betreuren het ten zeerste dat het inhoudelijk overleg tussen de huisartsen en het ziekenhuis over de spoedzorg en verdere samenwerking door de huisartsen zijn afgezegd. Wij willen juist graag doorgaan met de goede samenwerking met de huisartsen in de regio in het belang van onze gezamenlijke patiënten’’.