Marktaandeel kleine zorgverzekeraars neemt toe

22-10-2018 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Kleine Nederlandse zorgverzekeraars winnen de laatste jaren steeds meer klanten. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Vektis Intelligence. Het aandeel van de kleine verzekeringsmaatschappijen is de laatste vier jaar gegroeid met 3,1 procentpunt, ofwel ongeveer een half miljoen verzekerden. Het totale marktaandeel van de kleine verzekeraars bedraagt nu 13,5 procent.

Oorzaak toename

De groeiende populariteit van de kleine zorgverzekeraars heeft volgens Koen Kuijper van Zorgwijzer een aantal oorzaken: ,,Allereerst is er vorig jaar een nieuwe speler op de markt gekomen. Verzekeraar iptiQ, onderdeel van een Zwitsers verzekeringsconcern, heeft een groot aantal klanten van VGZ overgenomen. Daarnaast denk ik dat kleine verzekeraars zich steeds beter weten te onderscheiden van de grote verzekeraars. Kleine verzekeraars bieden meestal niet de goedkoopste zorgverzekeringen aan, maar hebben vaak wel andere sterke kanten, zoals een uitstekende klantenservice of vrije zorgkeuze. Dat blijkt ook wel uit de klantbeoordelingen op onze website.''

Zorgverzekeringsmarkt

Er zijn in Nederland tien zorgverzekeraars. Onder deze concerns vallen ongeveer 40 verzekeraars, zorglabels en volmachten. Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis domineren de markt van zorgverzekeringen. Deze verzekeraars hebben een marktaandeel van 86,5 procent, ofwel ruim 14,5 miljoen verzekerden. 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date