Maak kanker kansloos!

13-07-2014 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Dertien vrienden namen enkele jaren geleden het besluit om samen op te trekken in één strijd. Het team geDreven4SUC6 werd geboren en het zet zich in om kanker de wereld uit te krijgen en het leven van mensen die zijn getroffen te verbeteren. Dit doen ze door het inzamelen van geld voor goede doelen. De afgelopen jaren namen ze deel aan de Alpe d’Huzes (AD6) en steunden met de opbrengst ervan, gesteund door vele sponsors verschillende goede doelen op het gebied van onderzoek naar en bestrijding en genezing van kanker.

Het team vertelt hoe het ze sinds vorig jaar vergaan is op de eigen website. ,,Op 7 juni 2013 namen we, nog op de berg, de beslissing dat deze editie van AD6, voorlopig, de laatste zou zijn voor geDreven4SUC6. Het was in alle opzichten een zeer bijzondere, niet te overtreffen editie voor ons. Op deze dag hebben we al wel de beslissing genomen dat we doorgaan met fietsen en dat wij ons blijvend willen inzetten voor de strijd tegen kanker. De afgelopen jaren hebben wij een aantal mooie evenementen in Vlaardingen neergezet en we zijn van mening dat het heel jammer is als deze evenementen, in samenwerking met anderen, zouden verdwijnen. Zonde om dat verloren te laten gaan. De gelden die wij hiermee inzamelen worden altijd besteed voor de strijd tegen kanker. Dit jaar rijden we dus niet voor AD6, maar spannen we ons op andere manier in voor lokale en regionale initiatieven.’’

,,Voor de besteding van de gelden hebben we afspraken gemaakt met een drietal initiatieven die actief zijn in de strijd tegen kanker en de gevolgen hiervan. De doelen zijn dit jaar de Daniel den Hoed kliniek, Hospice de Margriet en Casa Ochetto. We hebben afspraken over deze doelen gemaakt omdat we er hierbij zeker van zijn dat de gelden goed en volledig worden ingezet (anti-strijkstok).

Sinds een aantal jaren organiseert gedreven4SUC6 teamlid Arjan van Wijngaarden ook nog een Girlfriends-dinner. Van een geslaagd etentje met tien dames in de eigen huiskamer is het evenement uitgegroeid tot een culinaire rondgang langs diverse Vlaardingse restaurants. Dit jaar werden maar liefst zestig dames, onder de speciale begeleiding van een geDreven4SUC6-teamlid, culinaire hoogstandjes voorgeschoteld. Uiteraard onder het genot van een bijpassend glaasje. De opbrengst van het evenement komt dit jaar geheel ten goede aan de goede doelen van geDreven4SUC6. Voor Arjan’s Girlfriends-dinner hebben de restaurants annex horecaondernemingen  Da Angelo, Antonius, Smakelijk eten & drinken, D’Oude Stoep en Malle Babbe belangeloos hun medewerking geleverd.

Op zaterdag 12 juli, na afloop van het Girlfriends-dinner werd aan vertegenwoordigers van de Daniel den Hoedkliniek, Hospice de Margriet en Casa Ochetto een drietal mooie cheques uitgereikt: de opbrengst van het een jaar lang evenementen organiseren door geDreven4SUC6. Wethouder Arnout Hoekstra was daarbij aanwezig en reikte mede de cheques uit. Hierna speelde vervolgens de Vlaardingse band De Vaart de sterren van de hemel!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date