Komende drie weken nog geen vaccinaties in Vlaardingse prikpost

24-02-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - In de priklocatie in gebouw C op het voormalige Unileverterrein wordt in ieder geval niet voor 18 maart gevaccineerd tegen Corona.

Dat blijkt uit de planning van de GGD Rotterdam-Rijnmond voor het openen van nieuwe 'priklocaties'.

Maarten Tanis, projectmanager Vaccinatie voor de regio Rijnmond liet vorige week tijdens een interview op Radio Rijnmond weten dat de GGD 'de komende maand' nog drie locaties om in te enten opent. "Daarna zal het sneller gaan", voegde hij daar aan toe. Zie dit artikel.

Een woordvoerster van de GGD laat weten dat de planning van te openen vaccinatieplekken in de regio tot 18 maart rond is. Vanaf 1 maart gaat er geprikt worden op Goeree-Overflakkee, dat op 11 maart de prikpost in het Van Nellegebouw in Rotterdam zijn deuren opent en dat op 18 maart mensen voor het eerst in Capelle aan den IJssel terechtkunnen voor een inenting.

Gevraagd naar de overwegingen die schuilgaan achter keus voor de genoemde locaties stelt de woordvoerster dat vooral wordt gekeken naar 'een goede spreiding in de regio'.

In Vlaardingen wordt sinds enkele weken gewerkt aan de inrichting van een prikpost in gebouw C van het Unilevercomplex voor het vaccineren van Vlaardingers en eventueel mensen van elders.

De afgelopen tijd gebeurde het inenten namens de GGD Rotterdam-Rijnmond in een post op het vliegveld van Rotterdam. Vanaf 12 februari wordt er ook gevaccineerd in Spijkenisse. Het ontbreken van meer doses vaccin is volgens de GGD de belangrijkste reden om niet meer priklocaties te openen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date