Intens genieten op afstand dankzij Smart Glass

21-08-2018 Gezond Redactie

Mevrouw Vlugman geniet mee op afstand; foto's: Argos Zorggroep

SCHIEDAM - Als je ziek bent, is alles wat normaal was opeens niet meer vanzelfsprekend. Gezellig naar een verjaardag, de dierentuin of even op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen; het zijn zomaar wat wensen die veel ernstig zieke mensen hebben. Maar wat als je fysiek echt niet meer in staat bent om deze geluksmomenten mee te maken? Argos Zorggroep heeft de oplossing: zij halen momenten vol geluk naar de mensen toe dankzij de Smart Glass.

Even genieten van kinderen en kleinkinderen


Rinie Vlugman brengt haar laatste levensfase door op afdeling De Roos in Driemaasstede. Vanwege lichamelijke problemen is mevrouw Vlugman niet meer in staat om haar kleinkinderen te bezoeken en dat vindt zij erg jammer: ,,Onlangs ben ik voor de tweede keer oma geworden. Door mijn ziekte ben ik niet in staat om even langs te gaan en te genieten van mijn dochter en haar kinderen.'' Naast de pasgeboren kleinzoon Djayden heeft mevrouw Vlugman ook een kleindochter, Djalissa van zes jaar.

Meekijken door de ogen van Laura


Toen medewerkers van Argos Zorggroep hierachter kwamen, besloten zij de Smart Glass in te zetten om mevrouw Vlugman toch weer een keer te laten genieten van haar dochter en kleinkinderen. Jolanda Streng, medewerker van de afdeling De Roos vertelt: We hebben een afspraak gemaakt met Laura, de dochter van mevrouw Vlugman. Met een Smart Glass zijn we naar Laura toegegaan en we hebben haar de Smart Glass laten dragen, terwijl zij voor de kinderen zorgde. De Smart Glass had een live beeld- en spraakverbinding met een Ipad die in handen was van mevrouw Vlugman. Via deze Ipad kon mevrouw Vlugman meekijken door de ogen van Laura, genieten van alles wat zij zag en ook nog eens praten met Laura en Djalissa.

Intens genoten


Mevrouw Vlugman vertelt: ,,Ik werd zo blij van mijn 'bezoekje' aan mijn dochter en haar kinderen. En Laura vond het ook heel leuk, zo ben ik er voor haar ook een beetje bij. Kleine Djayden weet zich van de prins geen kwaad. Hij drinkt en slaapt. Staat aan het begin van een nieuw leven, zo mooi en klein. Voor mij was hij eerst een droom en nu zie ik hem door de ogen van mijn dochter. In gedachte omarm ik hem en het leven. En dan Djalissa, zij voelt zich al een vis in het water. Zij laat zich graag op de kiek zetten en geniet van alle aandacht. Ze laat mij haar boek zien. Sprookjes bestaan niet? Voor haar wel! Zo leuk om te zien. Ik genoot er intens van!''

Uniek in de ouderenzorg


De toepassing van de Smart Glass binnen Argos Zorggroep is uniek in de ouderenzorg. De zorgorganisatie gebruikt de Smart Glass niet alleen voor het creëren van momenten vol geluk voor haar cliënten, maar ook om deskundigheid op afstand beschikbaar te maken. Een thuiszorgmedewerker kan bijvoorbeeld snel advies vragen door met de Smart Glass in te bellen bij een verpleegkundige die direct op afstand meekijkt. Mantelzorgers en leerlingen ontvangen ondersteuning op afstand dankzij de Smart Glass en ook tijdens wondrondes en bereikbaarheidsdiensten biedt de Smart Glass uitkomst. De innovatieve toepassingsmogelijkheden van de Smart Glass worden steeds verder uitgebreid door projectgroep Glazz en zijn een belofte voor de toekomst!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date