Inloophuis de Vlaardingse Boei zoekt vrijwilligers

05-05-2023 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Inloophuis de Vlaardingse Boei is opgericht en wordt gerund door betrokken, Vlaardingse vrijwilligers en richt zich op kwaliteit van leven van mensen die leven met kanker. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt de Vlaardingse Boei voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal met gelijkgestemden te delen en een luisterend oor te vinden. De Vlaardingse Boei helpt iedereen die te maken heeft met de gevolgen van kanker. Dit doen wij onder ons motto samenleven met de gevolgen van kanker. Na de Corona zijn we weer volop aan de slag en bezig nieuwe activiteiten te ontplooien. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken.

Inloophuis de Vlaardingse Boei is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 15 vrijwilligers actief zijn. Zij vervullen uiteenlopende rollen in het Inloophuis. Er zijn gastvrouwen en -heren, activiteitenbegeleiders, mensen die zich bezig houden met PR activiteiten, met de organisatie van speciale evenementen, met het onderhoud van onze winkel, met huishoudelijke of bestuurlijke taken. Zij zijn allemaal even belangrijk!

Sommige van onze vrijwilligers besteden veel tijd aan hun vrijwilligerswerk voor het Inloophuis, zij verrichten ook vaak diverse taken naast elkaar. Anderen hebben minder tijd te besteden, zij kiezen vaak voor één specifieke rol. Sommige vrijwilligers brengen specifieke kennis en vaardigheden mee, heel goed passend bij bepaalde taken. In het algemeen zoeken wij samen met jou de invulling en de tijdsbesteding die bij jou en het Inloophuis passen. Onze vrijwilligers werken belangeloos, maar krijgen toch veel terug. Zoals één van hen het zei: “Iets te kunnen betekenen voor een ander, dat voelt zo goed, dat geeft een kick.” In een tijd waarin wij vaak helemaal gefocust zijn op ons eigen kringetje, is dit een mooie boodschap!

Wat verwachten wij van jou als vrijwilliger? Maar ook wat verwacht jij van ons? Bij de Vlaardingse Boei staat de gast en/of mantelzorger centraal want zij hebben veel voor hun kiezen gekregen en kunnen vaak wel wat support gebruiken. Bij de Vlaardingse Boei kan je langskomen voor een praatje, een luisterend oor en een lekker bakkie koffie of thee.

We organiseren leuke activiteiten zoals een wandelclub, een lunch of iets creatiefs. Wij hebben ook in house vrijwilligers die je een massage kunnen geven dus voor ieder wat wils. Ook willen we graag nieuwe activiteiten ontwikkelen en daarvoor hebben wij jou nodig want nieuwe vrijwilligers hebben ook weer nieuwe ideeën. Spreek jou dit aan twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Herken je jezelf in deze beschrijving en zou je iets willen doen voor mensen die in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers m/v die zich willen inzetten. Je krijgt er iets heel moois voor terug! Heb je interesse mail naar de Vlaardingse Boei. Ons mailadres is info@devlaardingseboei.nl


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date