Info over Palliatieve zorg op Minters Informatiemarkt

13-11-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Minters Mantelzorg organiseerde dinsdag 6 november weer een heel programma voor Mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in theater de Schie in Schiedam. Op de informatiemarkt die onderdeel uitmaakte van het feestelijke programma, was VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) ook aanwezig. Vrijwilligers van VPTZ-NWN informeerden mantelzorgers over wat onze vrijwilligers in de laatste levensfase kunnen betekenen voor mantelzorgers.

Lang niet alle bezoekers bleken op de hoogte van het bestaan van VPTZ-NWN, terwijl de tijd, aandacht en ondersteuning van hun opgeleide vrijwilligers juist veel verlichting kunnen bieden. Samen met de mantelzorgers en de professionele zorgverleners doen onze vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze intense periode. Zij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar nemen zorg uit handen van de mantelzorgers en bieden waar nodig een luisterend oor en emotionele- en praktische ondersteuning. Op deze manier krijgen de mantelzorgers de rust en ruimte die zo hard nodig is om er voor hun naasten te kunnen zijn.

Meer informatie over VPTZ-NWN vindt u HIER! Ook kunt u telefonisch contact opnemen met coördinator Sandra Mauwer via: 06 - 511 75 006.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date