Humanitas zoekt vrijwilligers voor Maatjesproject

13-09-2018 Gezond Redactie

REGIO - In de kliniek van GGZ Delfland in Schiedam verblijven mensen met een psychiatrische stoornis. Een aantal van hen slaagt erin na enige tijd terug te keren in de samenleving, maar er zijn er ook – meestal ouderen – die dat niet meer lukt. Een deel van deze langdurig opgenomen patiënten krijgt niet of nauwelijks bezoek, maar vindt het wel fijn als iemand regelmatig speciaal voor hen op bezoek komt. De afdeling Nieuwe Waterweg van Humanitas zet in de loop van 2018 voor deze groep langdurige bewoners een Maatjesproject op.

Voor wie?


Dit Maatjesproject is bedoeld voor alle langdurig opgenomen psychiatrische patiënten die graag een maatje willen, maar vooral voor de patiënten die niet of nauwelijks bezoek krijgen of voor wie de contacten met familie zijn verbroken. Bezoek van buitenaf is van extra grote betekenis voor deze patiënten. Juist zij hebben veel behoefte aan iemand die speciaal voor hem of haar langs komt. Iemand die ze als maatje niet met andere patiënten op de afdeling hoeven te delen. Regelmatig contact met een vertrouwd iemand die aandacht geeft is voor deze groep ‘vergeten’ patiënten dus van grote waarde!

Vrijwilligers gezocht


Wij zoeken voor dit project vrijwilligers die eens per een à twee weken, meestal een tot twee uur, steeds dezelfde persoon bezoeken gedurende een langere periode. Dat kan op verschillende manieren: samen koffie drinken, wandelen, even naar de stad etc. Ben je iemand met interesse in mensen? Kun je goed luisteren en kun je genieten van de kleine dingen in het leven, dan ben je vermoedelijk geschikt. Of misschien ken je iemand die dit zou willen doen?

Als vrijwilliger heb je regelmatig contact met de coördinator en de andere vrijwilligers om de bezoeken te bespreken in de vorm van intervisie.  Vooraf is er een korte inleiding psychiatrie met het accent op hoe leg ik contact en hoe te communiceren, verzorgd door GGZ Delfland. Tevens zal er een toelichting zijn over het vrijwilligerswerk binnen Humanitas. Later volgt, begin januari, een korte cursus verzorgd door St. Doel.

Verder bieden wij een reiskostenvergoeding.

Belangstelling gewekt?
Mail dan je kort motivatie en iets over jezelf door aan rhvdhoeven@gmail.com.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date