Huisartsen bieden brief aan op Giessenbrug

11-05-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - Vertegenwoordigers van Franciscus Gasthuis & Vlietland nemen morgenavond een brandbrief in ontvangst van de huisartsen uit het Waterweggebied. Dit gebeurt op een logisch onlogische plaats: op de Giessenbrug. Er wordt om 17.45 uur verzameld op de Taludweg onder de A20 en het aanbieden van de brief is een kwartiertje later.

In navolging van de verloskundigen uit de Waterwegregio, hebben de huisartsen een open brief geschreven aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Het betreft de verhuizing van de kraamafdeling en de afdeling kindergeneeskunde naar Rotterdam. Ook de huisartsen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zien dit dus helemaal niet zitten. De ziekenhuisdirectie heeft aangegeven de brief in ontvangst te willen nemen.

Dit gebeurt dus op de Giessenbrug, bijna halverwege tussen het Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland. De huisartsen kiezen voor deze plek omdat juist de Giessenbrug hen zorgen baart. De brug vormt een flessenhals in het verkeer tussen de Waterwegsteden en Rotterdam en kan daarmee een gevaarlijke sta-in-de-weg zijn voor vrouwen die op bevallen staan.

Behalve het aanbieden van de brief, zal ook een kleinschalige actie gevoerd worden - kleinschalig in verband met de veiligheid. Dit onder het motto: We gooien het kind niet met het badwater weg.

Gerelateerd