Handen ineen voor goede zorg rondom kanker!

26-10-2015 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Een vijftal oedeem- en oncologiefysiotherapeuten hebben de handen ineen geslagen om de zorg rondom kanker in Vlaardingen te optimaliseren. Daarom houden zij op zaterdag 31 oktober Open Huis waarbij er verschillende disciplines aanwezig zijn die iedereen, patiënten, hun naasten en belangstellenden, van informatie kunnen voorzien. U bent van harte welkom in Praktijk Fysiotherapie het Weeshuis aan de Westhavenkade 39 te Vlaardingen van 10 tot 12 uur. 

Fysiotherapie en kanker 

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker, waaronder ongeveer 14.000 vrouwen met de diagnose borstkanker. De medische behandeling van kanker bestaat meestal uit chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en/of een operatie. De medische behandeling en de kanker zelf kunnen klachten veroorzaken als vermoeidheid, oedeem (abnormale vochtophoping in arm of been), angst, spanning, conditie- en krachtverlies.

Om deze klachten tegen te gaan kunnen fysiotherapeuten veel betekenen. Zo kan een oedeemfysiotherapeut ingeschakeld worden ter preventie of vermindering van oedeem en oefeningen geven om de schouderfunctie bij borstkankerpatiënten te verbeteren. Een oncologiefysiotherapeut kan ingeschakeld worden om de conditie zo goed mogelijk te behouden of te verbeteren en ondersteunt de oncologische patiënt in zijn fysieke en mentale herstel. Borstkankerpatiënten worden gelukkig vaak al doorverwezen voor behandeling naar een oedeem- of een oncologiefysiotherapeut. Dit is echter niet altijd het geval waardoor soms lang met klachten en beperkingen wordt rondgelopen.

Ook bij andere vormen van oedeem (aangeboren of na een trauma) en andere vormen van kanker kunnen deze gespecialiseerde fysiotherapeuten een belangrijke rol in het herstel vervullen. Tijdens de chemotherapie kan bijvoorbeeld al gewerkt worden aan het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke conditie en kracht.

 

Informatiemarkt

Er is een bij Fysiotherapie het Weeshuis op 31 oktober een informatiemarkt waar de volgende disciplines en ondernemers zichzelf voorstellen:

  1. Eva van der Borden - diëtiste
  2. Marja Sas – coach-therapeut
  3. Melissa van de Bos - yogadocente
  4. De Boei - inloophuis
  5. Pastelle - lingeriewinkel 
  6. Revalidatiearts en maatschappelijk werk Rijndam
  7. Mevrouw van Gelderen - doekjes (in plaats van pruiken)
  8. Kitty Verhagen– Haarinstituut Westland
  9. Ellen van Waardenburg- medisch pedicure
  10. Rosita Stolze – masseuse 

Tijdens het Open Huis zijn van drie samenwerkende fysiotherapiepraktijken aanwezig Jolanda Dekker en Suzanne de Hoop (Oedeem-en oncologiefysiotherapie het Weeshuis) , Miethé Lipman en Selina den Otter (Fysiotherapie Holy) en Gera Kramer (Dillenburg revalidatie)

Meer info  HIER!

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date