Gezondheidscentrum Emmahof: verbouwing gestart

28-11-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Op donderdagmiddag 24 november werd eindelijk een start gemaakt met de verbouwing van het voormalige gebouw van de Sociale Dienst aan de Hoflaan. In het eerste kwartaal van 2018 zal hier een gezondheidscentrum haar deuren openen, waarin een HOED (Huisartsen Onder Een Dak) een fysio, laboratorium, verloskundigenpraktijk en een apotheek.

De openingshandeling werd verricht door een gezamenlijke actie van wethouder Arnout Hoekstra en Mark Jansen ( lid van de Raad van Bestuur Franciscus Vlietland ) samen met de huisartsen Spreeuw en de Koning. Met z’n vieren trokken ze aan een touw waarmee een sloopkogel tegen één van de muren werd geslingerd. Het gebouw zal weliswaar niet tegen de vlakte gaan, maar het buitenaanzicht, de facade, zal er geheel anders uit gaan zien en meer in stijl met de overige bebouwing aan de Hoflaan. De voorgevels worden geheel vervangen door nieuwe samengestelde ambachtelijke gevels. Aan de achterzijde wordt het schuine dak afgezaagd zodat het gebouw kan worden uitgebouwd met houtskeletbouw inclusief keramische pannenbekleding, gedragen door een stalen skelet. Door de samengestelde gevels en de pannen-gevelbekleding aan de achterzijde krijgt het Gezondheids- centrum weer een nieuwe, frisse schil met een mooie ambachtelijke uitstraling. Het ontwerp is van architectenbureau Van Boven Architecten.

De noodzaak om steeds meer gezamenlijk praktijk te gaan voeren is zeker aanwezig; binnen enkele jaren zullen veel van de huidige huisartsen met pensioen gaan en voor jonge afgestudeerde huisartsen is het vaak te kostbaar om eenpersoonspraktijken over te nemen. Samenwerken zorgt er ook voor dat er geen sprake meer hoeft te zijn van een 24/7 bereikbaarheid voor een individuele huisarts.

De komende jaren komen er ook vergelijkbare gezondheidscentra in de Holywijk bij Parc Hoog Lede en aan de Van Baerlestraat.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date