Erkenning voor werkgevers met aandacht voor mantelzorgers

12-11-2016 Gezond Advertorial

VLAARDINGENGemeente Schiedam, Minters, Stichting Philadelphia Zorg (regio West), Stichting Elckerlyc, Cedrah (locatie Uitzicht) en Zonnehuisgroep Vlaardingen, hebben de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen. Deze werkgevers geven blijk van bijzondere aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg. Op 9 november, reikte Cees Oosterom, wethouder sociale zaken en werk, zorg en maatschappelijke ondersteuning gemeente Vlaardingen, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal de Erkenningen uit. 

Aandacht voor mantelzorg op het werk wordt steeds belangrijker. Volgens de laatste cijfers van het SCP is ruim 1 op de 6 werknemers ook mantelzorger. Als mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar is, lukt het medewerkers beter om de zorg voor een hulpbehoevende naaste te combineren met werk.  Dat resulteert in tevreden en betrokken werknemers en helpt werkgevers (grijs) ziekteverzuim en uitval te voorkomen.

Minters Mantelzorg begeleidde de organisaties in dit traject. Peet Huys, directeur bedrijfsvoering Minters: ,,Ik hoop dat het goede voorbeeld dat deze werkgevers geven, door nog vele werkgevers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zal worden gevolgd, om zo een betere balans in werken en mantelzorgen te kunnen vinden.'' Angelina Franken, directeur Stichting Elckerlyc: ,,Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid vraagt echt niet veel aanpassingen, integendeel. De kracht zit ’m juist in het aansluiten bij wat er al is. Door het thema mantelzorg op de agenda te zetten, ontstaan als vanzelf maatwerkoplossingen. En dat is geen overbodige luxe.''

 Ook als koploper aan de slag met werk en mantelzorg? Neemt u dan contact op met Minters Mantelzorg via info@mintersmantelzorg.nl of 010-4351022.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date