Drieën-Huysen Zuid officieel geopend!

01-06-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Een feestje voor bewoners, medewerkers én genodigden: de officiële opening van verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid op donderdag 31 mei was een gezellige en muzikale bijeenkomst voor iedereen.

In de feestelijke aangeklede brasserie van Drieën-Huysen Zuid werd de middag geopend door Leo van der Kemp, voorzitter van de Raad van Toezicht van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Hij vertelde dat hij erg tevreden is met dit nieuwe verpleeghuis van Zonnehuisgroep Vlaardingen, waarin voor iedere bewoner een eigen appartement beschikbaar is. De voorzitter van de cliëntenraad, Nico van der Vaart, sprak namens de bewoners van het nieuwe verpleeghuis.

De openingsmiddag werd gepresenteerd door Joris Lutz, bekend als acteur en muzikant. Hij interviewde drie bewoners en medewerkers van het nieuwe verpleeghuis en deed daarna met alle bewoners een echte Vlaardingse quiz. Natuurlijk was er ook muziek; samen met de gasten zong Joris diverse oude hits, er werd volop meegezongen! De middag werd afgesloten door Bram van den Eijkel die, namens het managementteam en bestuur van Zonnehuisgroep Vlaardingen, een toost uitbracht op alle bewoners en medewerkers van Drieën-Huysen Zuid.


Drieën-Huysen Zuid

In Drieën-Huysen Zuid, de nieuwe locatie van Zonnehuisgroep Vlaardingen, hebben alle bewoners een eigen appartement bestaande uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een ruime badkamer. Moderne verpleeghuiszorg, waarbij bewoners samen met anderen in een kleine woongroep leven, maar wel zoveel mogelijk zelfstandig wonen.


Oud én jong(er)

Op zeven van de negen woonverdiepingen wonen mensen die, vanwege lichamelijke aandoeningen, niet langer thuis kunnen wonen. In de meeste gevallen zijn dit oudere personen, maar ook jongere mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen, zijn hier welkom.

Op twee verdiepingen van Drieën-Huysen Zuid wonen jonge mensen, van jongvolwassenen tot mensen van ongeveer 65 jaar. Deze twee woongroepen worden bewoond door mannen en vrouwen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een spierziekte. Een gedeelte van de bewoners van De Laurenburg, gevestigd bij Het Zonnehuis, is verhuisd naar deze nieuwe locatie.


Faciliteiten

In het nieuwe verpleeghuis is onderin een gezellige brasserie gevestigd met aangrenzend een tuin, waar binnenkort ook terrassen worden aangelegd. Zo kan iedereen heerlijk genieten van een kopje koffie of thee in de zon. Ook zijn er in het verpleeghuis een activiteitenruimte, een ruimte voor oefentherapie, een kapper en een pedicure aanwezig. Er is een overdekte verbinding met de twee gebouwen ernaast, die worden verhuurd door Woningstichting Samenwerking Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date