DigiTAALpunt geopend in Gezondheidscentrum Emmahof

23-10-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Jacky Silos en huisarts Robert Harris openden op dinsdag 15 oktober het eerste digiTAALpunt van Vlaardingen in Gezondheidscentrum Emmahof aan de Hoflaan. Mensen met onvoldoende basis- en gezondheidsvaardigheden kunnen minder goed omgaan met ziekte, maken vaker fouten met het innemen van medicijnen en hebben meer moeite om de zorgverlener te begrijpen. Om daar wat aan te doen is er het digiTAALpunt. 

Het digiTAALpunt is een initiatief van Zorgorganisatie Eerste Lijn, Huisartsenpraktijk Harris en de Bibliotheek de Plataan. Het digiTAALpunt is bedoeld voor alle patiënten van het gezondheidscentrum die moeite hebben om de dokter te begrijpen, die hun taalvaardigheden willen verbeteren of die beter met de computer willen leren omgaan.

Om te kijken welke mogelijkheid het beste past, bespreken de taalvrijwilligers samen met de patiënten het cursusaanbod van de bibliotheek. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een taalmaatje, de cursus 'Gezonde Taal' of computerlessen.

Het digiTAALpunt is elke dinsdagochtend geopend van 9.00 uur tot 11.30 uur. En is te vinden naast huisartsenpraktijk Harris, Hoflaan 43F.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date