Coronamaatregelen: Verkouden? Thuis blijven!

12-03-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Zojuist heeft premier Mark Rutte een aantal maatregelen afgekondigd, die ervoor moeten zorgen dat de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegengegaan wordt. Mensen met verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten moeten thuis blijven en contacten met grotere groepen of kwetsbare medemensen mijden. Niet gaan stappen dus, en ook niet op bezoek bij opa of oma in het verpleeghuis. Verder worden evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland afgelast. De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 april. Wie klachten heeft moet niet gelijk met de huisarts bellen, maar als die verergeren dan weer wel.

In Vlaardingen zijn er eerder deze week al verschillende maatregelen genomen, en dat betekent onder meer dat de uitreiking van de Geuzenpenning in de Grote kerk niet doorgaat, maar buiten die kerk zal plaatsvinden op de Markt. Geen opeengepakte grote groepen dus, en dat betekent ook dat de Woonbeurs van 21 maart verplaatst wordt naar 19 september.

De Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek beraden zich nu over een stappenplan en zullen daarmee dadelijk naar buiten komen. Voor wat betreft scholen is er nog geen advies dat deze moeten sluiten; Premier Rutte ziet nog geen reden om scholen te sluiten. ,,Onder jongeren zijn er tot nu toe weinig besmettingen en scholieren zijn minder vatbaar’’, aldus Rutte.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date