Bewoners verhuizen naar nieuw verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid

03-11-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen week namen 81 bewoners hun intrek in het nieuwe verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid. In het nieuwe verpleeghuis hebben alle bewoners een eigen appartement bestaande uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een ruime badkamer. Moderne verpleeghuiszorg, waarbij bewoners samen met anderen in een kleine woongroep leven, maar wel zoveel mogelijk zelfstandig wonen.


Lang naar uitgekeken

De bewoners hebben er naar uitgekeken, al was voor sommigen de verhuizing wel een spannende gebeurtenis. Gordijnen kiezen, inpakken, nieuwe meubels kopen (want het nieuwe appartement is groter), er moest een hoop gebeuren. Tussen het slaan van de eerste paal tot de daadwerkelijke verhuizing lag een periode van ruim anderhalf jaar. De verhuizing verliep geheel volgens planning en binnen drie dagen waren alle bewoners over naar hun nieuwe appartement.


Oud én jong(er)

Op zeven van de negen woonverdiepingen wonen mensen die, vanwege lichamelijke aandoeningen, niet langer thuis kunnen wonen. In de meeste gevallen zijn dit oudere personen, maar ook jongere mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen, zijn hier welkom.
Op twee verdiepingen van Drieën-Huysen Zuid wonen jonge mensen, van jongvolwassenen tot mensen van ongeveer 65 jaar. Deze twee woongroepen worden bewoond door mannen en vrouwen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een spierziekte. Een gedeelte van de bewoners van De Laurenburg, gevestigd bij Het Zonnehuis, is verhuisd naar deze nieuwe locatie.


Faciliteiten

In het nieuwe verpleeghuis is onderin een gezellige brasserie gevestigd met aangrenzend een tuin, waar binnenkort ook terrassen worden aangelegd. Zo kan iedereen aankomend voorjaar heerlijk genieten van een kopje koffie of thee in de zon. Ook zijn er in het verpleeghuis een activiteitenruimte, een ruimte voor oefentherapie, een kapper en een pedicure aanwezig. Er is een overdekte verbinding met de twee gebouwen ernaast, die worden verhuurd door Woningstichting Samenwerking Vlaardingen.


Verpleeghuiszorg Thuis

In de twee naastgelegen gebouwen worden appartementen verhuurd door Woningstichting Samenwerking Vlaardingen. Hier levert Zonnehuis Thuis thuiszorg en Volledige Verpleeghuiszorg Thuis (VPT). Dit biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals die ook in een verpleeghuis wordt aangeboden. Ook voor echtparen waarvan één partner een Wlz-indicatie heeft, is VPT een erg fijn alternatief. Het echtpaar kan samen zelfstandig blijven wonen, maar de benodigde zorg wordt wel geleverd. Wanneer de partner met een Wlz-indicatie alsnog naar een verpleeghuis gaat of overlijdt, kan de andere partner gewoon in het appartement blijven wonen.


Zonnehuisgroep Vlaardingen is een integrale aanbieder van verzorging, verpleging, behandeling en dienstverlening aan voornamelijk senioren in Vlaardingen en omstreken. Uitgangspunt is met persoonsgerichte zorg op maat bijdragen aan kwaliteit van leven.

Zonnehuisgroep Vlaardingen is deelnemer in de Zonnehuis Groep.

Gerelateerd