Bewoner Vaartland overleden aan Corona

10-03-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – De Corona-uitbraak in Vaartland heeft een bewoner het leven gekost. Hij of zij is een van de zeven bewoners die de afgelopen tijd besmet zijn geraakt met het virus.

Ook een medewerkster van de HAP die vorige week maandag in Vaartland bewoners heeft gevaccineerd raakte er besmet. Omdat deze medewerkster, actief in het mobiele prikteam van Huisartsenpost Schievliet donderdag ook prikte in het Jacobs Gasthuis in Schiedam is ook dat zorgcentrum enkele dagen dicht geweest. .

Die ban op bezoek is vandaag opgeheven, nu na testen blijkt dat geen van de bewoners en medewerkers van het Jacobs Gasthuis aan de Burgemeester Knappertlaan het virus heeft opgelopen.

Bestuurster Mariëtte Glim van de samenwerkende huisartsen bevestigt het feit dat haar collega de Coronabesmetting in Vaartland heeft opgedaan. “De GGD heeft onderzoek gedaan en kwam ook tot deze conclusie.”

Het belangrijkste is volgens haar dat de besmetting snel is geconstateerd en is opgetreden. Maar de HAP-bestuurster stelt ook dat de collega, en ook anderen, ‘behoorlijk zitten’ met de indruk die is ontstaan dat zij hun werk niet goed of onvoorzichtig hebben gedaan. Die reactie kwam ook naar voren uit de reacties op sociale media op het nieuws van het sluiten van het Jacobs Gasthuis afgelopen maandag. Nooit fijn voor een professional.

Verder ging de zorg van Glim en andere betrokkenen uit naar voorkoming van verspreiding van het virus. Bijvoorbeeld onder de medewerkers van de HAP, de hard nodig zijn. En natuurlijk onder de ouderen en gehandicapten die zij proberen te beschermen.

Glim stelt dat het ‘rondje’ langs de zorgcentra in de regio’s Westland, Schieland en Delfland, het bedieningsgebied van Schievliet, is afgerond. Zo’n twintig medewerkers hebben in 85 huizen ongeveer zeventienhonderd mensen ingeënt. Voor de eerste keer. Over enkele weken volgt waarschijnlijk eenzelfde ronde.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date