Categorieën

Service

Argos Mobiel nu ook op zondag!

Argos Mobiel nu ook op zondag!
Gezond

Argos Mobiel nu ook op zondag!

  • Redactie
  • 24-09-2018
  • Gezond
Argos Mobiel nu ook op zondag!
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - In februari van dit jaar ging Argos Mobiel door als vrijwilligersinitiatief, mede dankzij een subsidie van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen. Inmiddels zijn zo’n 60 vrijwilligers gestart als chauffeur. Dankzij deze vrijwilligers breidt Argos Zorggroep de rijtijden van Argos Mobiel uit! Vanaf 1 oktober kan iedereen zeven dagen per week voor korte ritjes binnen de eigen gemeente terecht bij Argos Mobiel, inclusief het Vlietlandziekenhuis in Schiedam vanuit Vlaardingen.  

Vanaf maandag 1 oktober rijdt Argos Mobiel op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Karin Hersbach van Argos Zorggroep: “We zijn blij dat we zoveel vrijwilligers aan ons hebben gebonden. Dankzij hen kunnen we nu eindelijk ook op zondag gaan rijden en op werkdagen vroeger starten, namelijk om 8 uur. We beginnen met een wat kleiner aantal voertuigen om de behoefte te meten en hopen daarna snel uit te kunnen breiden. Hiervoor kunnen we nog wel wat vrijwillige chauffeurs gebruiken, vooral op zaterdag en zondag. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen via 010 427 83 90.” 

Met Argos Mobiel kunnen mensen voor wie om welke reden dan ook geen redelijk alternatief beschikbaar is binnen Vlaardingen of binnen Schiedam toch mobiel blijven. Argos Mobiel vervoert hen van deur-tot-deur, maar doet ook regelmatig haltes van de RET aan. Bijvoorbeeld omdat de afstand naar deze halte te ver is om te voet af te leggen. De start van de uitbreiding in rijtijden tijdens de landelijke Week tegen eenzaamheid is symbolisch. “We hopen hiermee nog meer mensen te mobiliseren om samen met anderen leuke dingen te doen. En zo het gevoel van verbondenheid met elkaar te vergroten,” besluit Hersbach.

 

Een ritje met de Argos Mobiel?

Argos Mobiel is een unieke vervoersservice voor alle Schiedammers en Vlaardingers en biedt vervoer van deur tot deur bij u in de buurt vanaf slechts € 1,50. Bel Argos Zorggroep via 010 - 427 83 90 of houd een lege Argos Mobiel op straat aan door uw hand op te steken. De chauffeur is snel ter plekke en brengt u naar elke gewenste bestemming binnen uw gemeente. Kijk voor meer informatie en tarieven op www.argoszorggroep.nl .

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →