Alzheimercafé over dementie op jonge leeftijd

24-02-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 7 maart is weer het maandelijkse Alzheimercafé Vlaardingen. Het thema van deze avond is 'Dementie op jonge leeftijd'. Bij dementie denkt men vaak aan ouderen. Op zich is dit een logische gedachte, de kans op dementie neemt immers toe bij het stijgen van de leeftijd. Soms echter worden mensen door dementie getroffen op jongere leeftijd, bijvoorbeeld op 40 of 50-jarige leeftijd. Vaak wordt bij mensen van jongere leeftijd niet direct aan dementie gedacht. Klachten van verstrooidheid en gedragsveranderingen als apathie worden dan toegeschreven aan overspannenheid, depressie of bijvoorbeeld relatieproblemen.

Als de moeilijke diagnose uiteindelijk is gesteld, tegen welke problemen loopt men dan aan? En welke specifieke voorzieningen zijn er ? Deze, en andere vragen, zullen aan de sprekers van deze avond gesteld worden. De gastsprekers zijn: Jan Driessen, neuroloog Vlietland ziekenhuis, Anje Sterrenburg, ouderenpsychiater bij GGZ Delfland en Martin Krommert, medewerker dagbehandeling Argos Zorggroep. Natuurlijk kunt u als bezoeker van het Alzheimercafé ook deze keer uw eigen vragen stellen aan de gastsprekers over dit specifieke onderwerp of over dementie.

Professionals ook welkom Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook professionals en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom. Voor het Alzheimercafé bent u welkom in de Brasserie van het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. Om 19.30 start het programma en dit duurt tot 21.00 Uur. Om 19.00 uur gaan de deuren al open. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Meer informatie
Minters Mantelzorg
Carin de Leede
t. 010 - 435 10 22
m. 06 - 51694130
carin.de.leede@mintersmantelzorg.nl

 

Gerelateerd