Alzheimercafé: dementie en onbegrepen gedrag

27-03-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 2 april is er weer het maandelijkse  Alzheimercafé. Deze keer met als thema “Moeilijk en onbegrepen gedrag bij dementie“. Gastspreker is Jolanda Nederlof, gedragsconsulent bij de Argos Zorggroep.

Naast geheugenklachten, oriëntatieproblemen en taalstoornissen komen bij dementie ook vaak veranderingen in het gedrag voor zoals bijvoorbeeld apathie, agressie, onrustig gedrag en hallucinaties. Deze gedragsveranderingen zijn voor de mantelzorgers vaak moeilijk te begrijpen en te hanteren. Dit maakt het omgaan met iemand met dementie vaak erg zwaar.

Waar komt dit gedrag vandaan? En hoe kan je daar het beste mee omgaan of op reageren? Dat zijn de centrale vragen van deze avond. Voor de bezoekers van deze avond bestaat er ruimschoots de mogelijkheid hun vragen te stellen over moeilijk te begrijpen gedrag of andere vragen aangaande dementie.

Het Alzheimercafé Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 2 april in Het Zonnehuis Vlaardingen aan de Dillenburgsingel 5. Het programma begint om 19.30 uur maar vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date