Al 15 chemotherapieën dankzij taxusinzameling

23-08-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Inwoners van Vlaardingen en Schiedam zijn goed bezig. Gezamenlijk hebben ze al vijftien volle bakken taxussnoeisel opgeleverd voor de actie ‘Vergroot de Hoop: verklein de kanker’. Al drie bakken (= 3 chemotherapieën) meer dan vorig jaar, terwijl er nog taxus naar de milieustraten gebracht kan worden tot woensdag 31 augustus.

Net als vorig jaar doen gemeente Schiedam en Vlaardingen weer mee aan de landelijke inzamelactie van Stichting Vergroot de Hoop om zoveel jonge en schone taxusscheuten in te zamelen t.b.v. de strijd tegen kanker. De inzamelactie loopt van 15 juni tot 31 augustus, want dan is de basisgrondstof voor chemotherapie aanwezig in de Taxus. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Bij de milieustraten Vlaardingen en Schiedam staan speciale verzamelbakken voor het taxussnoeisel.

Jonge en schone takken


Het snoeisel moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden, anders kan het niet goed verwerkt worden. Zo zijn alleen eenjarige scheuten bruikbaar en mogen de takken maximaal 30 centimeter lang zijn. Dikke, bruine, houterige takken, takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn helaas niet bruikbaar. Ook moet het taxussnoeisel ‘schoon’ zijn, dus niet vermengd met andere materialen. Dat kan bijvoorbeeld door een doek of zeil op de grond te leggen voordat u de taxushaag gaat snoeien.

De milieustraat in Vlaardingen is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, zaterdag 9.00 tot 15.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date