Acht Vlaardingers bezweken aan coronavirus

16-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 140 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 30 van hen liggen in het ziekenhuis. Acht Vlaardingers zijn inmiddels aan het virus bezweken. In Schiedam zijn er 103 mensen besmet, liggen er 34 in het ziekenhuis en zijn er vier overleden. Veertig Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 14 in het ziekenhuis. Eén inwoner van Maassluis bezweek aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 1.061 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 29.21453. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 181 gisteren stierven er 189, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.315 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 182 naar 9.309.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date