55 Plussers meer laten bewegen

06-07-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse 55+er voldoende aan het bewegen krijgen. Dat is het doel van het netwerk ‘Gezond oud worden in Vlaardingen’. Na de start vorig jaar hebben de partners niet stil gezeten. Het senioren fitheidsonderzoek én de beweegactiviteiten in de openbare ruimte zijn goed bezocht. Vandaag kwam het netwerk opnieuw bij elkaar en tekenden elf nieuwe netwerkpartners en twee nieuwe wethouders het convenant. Ook werd de website www.gezondoudwordeninvlaardingen.nl gelanceerd, de plek waar alle informatie van het netwerk en bewegen voor 55+ samenkomt.

Sinds het netwerk actief is werken de netwerkpartners in Vlaardingen nog meer samen. Zo werken Argos Zorggroep, Frankelandgroep, Zonnehuisgroep, Sportcentrum Vlaardingen en Vlaardingen in Beweging samen voor het senioren fitheidsonderzoek. 100 deelnemers kregen van de drie zorgpartijen en Vlaardingen in Beweging de uitnodiging om mee te doen aan het fitheidsonderzoek. De persoonlijke benadering, ook van de trainers van het Sportcentrum, hielp mensen de drempel over om in beweging te komen.

Ook in de buitenlucht komen 55+’ers in beweging. Drie netwerkpartners organiseren sinds mei op verschillende locaties in Vlaardingen beweegactiviteiten in de openbare ruimte. Hiermee laten ze inwoners ervaren welke beweegvriendelijke plekken Vlaardingen rijk is en hoe je deze kunt gebruiken. Steven Schildmeijer, beweegcoach van Argos Zorggroep, begeleidt de activiteit in de beweegtuin bij Marnix: “We doen eerst oefeningen in de beweegtuin. Daarna maken we een wandeling door de wijk. Dan is er ook tijd voor een praatje met elkaar, want het sociale aspect van bewegen is net zo belangrijk als het lichamelijke aspect.”

Tijdens de netwerkbijeenkomst waren de nieuwe wethouders Jacky Silos (zorg en ondersteuning) en Bart Bikkers (sport) ook aanwezig. Ze tekenden het convenant en laten daarmee zien dat dit nieuwe college zich ook zal inzetten voor de gezonde Vlaardingse 55 plussers. Naast de wethouders, tekenden elf nieuwe netwerkpartners het convenant. Daarmee komt het netwerk op 28 partijen die zich allemaal inzetten voor voldoende beweging onder 55+’ers.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date