184 Vlaardingers met coronavirus, 16 overleden

23-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 184 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 31 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Zestien Vlaardingers zijn aan het virus overleden. In Schiedam zijn er 159 mensen besmet, liggen er 37 in het ziekenhuis en zijn er zeven overleden. 46 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 17 in het ziekenhuis. Twee inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 887 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 35.729. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 123, gisteren stierven er 138 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.177 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 137 naar 10.158.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date