Zondag 4 september

04-09-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Met de trekschuit naar Delft


VLAARDINGEN – In het Streekmuseum is een expositie te zien over de trekschuit. Eeuwenlang waren de wegen rondom Vlaardingen vooral in de winter moeilijk begaanbaar en waren de verbindingen tussen de Hollandse steden alleen mogelijk via de trekschuit die minstens één keer per dag vanuit de Waal vertrok. Aan boord: kooplui en bezoekers van de donderdagse markt, haringloopsters, boeren met boter en kaas en bestuurders die een bezoek aan Den Haag brachten. De expositie is te zien tot en met zondag 2 oktober. Het Streekmuseum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Werk van eigen bodem in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is momenteel ‘Werk van eigen bodem’ te zien; een tentoonstelling bevat schilderijen die gemaakt zijn door deelnemers van het Open Atelier. De deelnemers van het Open Atelier wonen in het Zonnehuis, Drieën-Huysen of wonen thuis. Veelal wordt er geschilderd met acrylverf en een enkeling werkt met olieverf. In de vitrine zijn fonograafs van het merk Edison, grammofoons en radio’s van bakeliet te zien uit de verzameling van Fred van der Windt. Het werk is te zien tot maandag 26 september.

Expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - De Syrische Tuhama Almoustafa exposeert zijn werk in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Almoustafa maakt moderne figuratieve schilderijen. Het is zijn eerste expositie in West-Europa. Hiervoor exposeerde hij regelmatig alleen of samen met anderen in galeries in Damascus. ,,Sommige werken zijn licht beschadigd door de gebeurtenissen in mijn leven. Ik hoop binnenkort weer herenigd te worden met mijn werk en het te kunnen herstellen.’’ De expositie te zien tot 25 september, in augustus dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur. Daarna zijn de tijden weer normaal.

Gerelateerd