Zondag 3 april

03-04-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Expositie over Bernard IJzerdraat in het Streekmuseum

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een tentoonstelling te zien over het leven van Bernard IJzerdraat, samen met Arij Kop oprichter van de eerste verzetsgroep van Nederland. Al op 15 mei 1940 schreef hij zijn eerste Geuzenbrief. De expositie is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te zien tot en met 5 juni. De toegang is gratis.

Pronkstuk in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen kunt u momenteel genieten van een tentoonstelling onder de naam Pronkstuk: herinneringen aan lief en leed. Met ‘Pronkstuk’ toont het museum hoe men in het verre en recente verleden voorwerpen verzamelde die herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in het leven. Geboorte en doop, het bereiken van de volwassen leeftijd, het huwelijk en andere mijlpalen in het persoonlijk leven. Deze expositie is te zien tot en met zondag 22 mei.

World of Africa in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is momenteel een fotoserie te zien die Frank van den Meerendonk maakte in en over Afrika. De ‘World of Africa’ collectie omvat 34 foto’s die gemaakt zijn in o.a. Botswana, Ethiopië, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er vrolijke handgemaakte werken te zien van dagcentrum Scala (onderdeel Ipse de Bruggen), waaronder leuke spaarvarkentjes die met vrolijke kleuren allemaal anders zijn. De expositie is te zien tot en met zondag 10 april.

Dag van het Land

VLAARDINGEN – Zondag 3 april organiseert de Palestijnse gemeenschap in Nederland, samen met het Al Awda netwerk, de Palestijnse Vrouwen Unie, en anderen een bijeenkomst in het Geuzencollege. Op deze herdenking van De Dag van het Land naast enkele sprekers ook veel Palestijnse muziek, zang, dans en hapjes. Aanvang 14.45 uur, de toegang is gratis.

Gerelateerd