Zondag 23 oktober

23-10-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Jubileumexpositie in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is de Jubileumexpositie ’50 jaar in beeld en voorwerpen’ te zien ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Zonnehuis. Op de expositie is te zien hoe de wereld er vijftig jaar geleden uitzag en wat er inmiddels allemaal is veranderd. Door middel van voorwerpen, kleding en foto’s wordt de periode 1966 – 2016 in beeld gebracht.  De jubileumexpositie is te zien tot maandag 7 november. 

Drie fotografen in de Groene Luiken


VLARDINGEN - Anneke Pors, Ellen Crepin en Marian van Heuveln exposeren in de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Drie vVriendinnen met dezelfde passie, exposeren samen met foto’s van stillevens, architectuur en macro met als thema 3x3. De expositie is te zien tot en met zondag 6 november van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Voetsporen, beheren of beheersen?


VLAARDINGEN – In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 neemt Luc Korpel (staatsbosbeheer) u op zondag 23 april mee langs de lange lijnen van de natuur. Onderweg stelt ze ons vragen: beheren we de natuur? Of proberen we te beheersen? Hebben we wel oog voor lange lijnen? Zijn we er zuinig op? Kunnen we verdragen dat niet alles een 'nu'-effect moet hebben? Nelleke van der Luit zal er haar bomenfoto's bij laten zien. De middag 'Zin op Zondag' is verbonden met het project ‘Vormen van Herinneren' met als thema dit jaar Voetsporen. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis.

Cantetedienst in de Bethelkerk


VLAARDINGEN - Zondag 23 oktober is er een Cantatedienst in de Bethelkerk aan de Burg. Verkadesingel 26. Uitgevoerd wordt: Cantate ‘Mache dich, mein Geist, bereit', BWV 115, van Johann Sebastian Bach (1685-1750). De uitvoerenden zijn: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, het West-Nederlands Bach Orkest (o.l.v. Arno Bons), orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, de solisten Mariët Kaasschieter (sopraan). Annette Vermeulen (alt), Daniël van Kessel (tenor) en Christiaan van Es (bas). De algehele muzikale leiding heeft Bas van Houte. Voorganger is ds. Guus Fröberg. Aanvang 17.00 uur.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date