Zondag 2 april

02-04-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Vlaardingen na de Tweede Wereldoorlog


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson is een tentoonstelling te zien over het naoorlogse Vlaardingen. In twintig vitrines worden honderden voorwerpen en foto’s uit die tijd van wederopbouw getoond. De expositie is tot en met 2 juli iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te zien in het Streekmuseum aan de Kethelweg 50. De toegang is gratis.

Expositie van Adriaan Soeteman in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - Het werk van Adriaan Soeteman is tot 11 april te bekijken in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthabvenkade 8. Deze periode, de lijdenstijd, is bewust gekozen, omdat een deel van de expositie de Kruiswegstatie verbeeldt. Het werk is grotendeels te koop en een deel van de opbrengst gaat naar de Groene Luiken. De expositie is te zien van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Expositie over de onbekende Geus Jan Kijne


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien rond Jan Kijne, de minst bekende Vlaardingse Geus. Te zien zijn onder andere de brieven die hij op de dag van zijn executie schreef aan zijn moeder en zijn broers evenals de originele foto die gemaakt werd en die vorig jaar tevoorschijn kwam uit het atelier van de Vlaardingse fotograaf Henry Muns. Verder tonen wij de jeugdboeken die hij onder pseudoniem schreef en verder materiaal uit zijn padvinderstijd. De expositie is te zien tot e juli. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis.

Julia Filament exposeert in de Cultuurwerkplaats


VLAARDINGEN – In de Cultuurwerkplaats aan de Vetteoordsekade 12 is een expositie te zien van  Julia Filament. Zij werd geboren in Oekraïne, maar woont en werkt sinds 2013 in Nederland. Haar vroege werken (2009-2012) worden gekenmerkt door deels abstracte, deels realistische mensfiguren, vaak gemengd met organische figuren en natuurlijke elementen. Later (2013-2015) uit ze zich met name in zwart-wit illustraties, gebaseerd op haar zoektocht naar identiteit in een nieuw land, met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal die haar tot dan toe weinig ruimte geeft om zich thuis te voelen. Vanaf 2015 krijgt haar werk invloeden uit de hoek van de psychologie en de filosofie. Haar onderzoek richt zich steeds meer op de relatie tussen mensen en hun (mis)communicatie. De expositie is te zien tot en met 6 mei, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Stadswandeling Buizengat


VLAARDINGEN - Op zondagmiddag 2 april staan de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen weer klaar voor een wandeling door de stad. Ditmaal staat het Buizengat centraal, het achterste gedeelte van de haven, waar in vroeger tijden de haringschepen werden 'geparkeerd', en een aantal scheepswerven was gevestigd. De wandeling vertrekt en eindigt bij de molen Aeolus, op de hoek van de Kortedijk en de Westlandseweg, start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Meewandelen kost € 2,50.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date