Zaterdag 8 juli

08-07-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt en weggeefwinkel in de Windwijzer


VLAARDINGEN - In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 kunt u iedere maandag van 09.30 tot 12.00 uur terecht bij de boekenmarkt en weggeefwinkel. U kunt dan naar hartelust snuffelen in een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Ook iedere tweede zaterdag van de maand wordt deze activiteit georganiseerd, dan van 09.00 tot 12.00 uur.

Tsjechische kunstenares exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN - In Het Zonnehuis is een expositie te zien van de Tsjechische kunstenares Hana Horská. De kunstenares komt uit Moravská Třebová, de zusterstad van Vlaardingen. Voor haar moderne kunstwerken maakt zij zowel gebruik van klassieke olieverftechnieken, als van softwareprogramma’s voor computergraphics. De kunstenares is van mening dat haar hand wordt geleid door liefde, de enige kracht die de wereld verandert om een betere plek te zijn.  De expositie is te bezichtigen tot 31 juli.

Open dag bij Volkstuinvereniging Zuidbuurt


VLAARDINGEN - Op zaterdag 8 juli is er open dag bij Volkstuinvereniging Zuidbuurt. Op het nieuwe Tolhuisplein staan veel kraampjes zoals een haringkraam, Vlaardingse haringkoekjes, pannenkoekkraam en een bloemstuktovenaar. Er zal ook uitleg gegeven worden over zonne-energie. Voor muziek zijn Shantykoor de Vlaerdingse Maatjes, Blaaskapel de Haringkoppen en zanger Hans van Katwijk aanwezig. Voor de kinderen is er een springkussen, Aanvang: 11.00 uur.

Nieuwe expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - Tot 14 augustus hangt het werk van leerlingen van Deborah Moreno Persijn in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Op dit moment heeft ze twee groepen, 1 met kinderen van vijf tot elf jaar en een groep volwassenen. De openingstijden van het aanloophuis in deze zomerperiode zijn aangepast, die van gastvrijheid zeker niet. U bent elke dag van 13.00 tot 16.00 welkom.

Wandelconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 8 juli verzorgd door Cora Peeters (mezzo-sopraan) en Wouter Blacquière (orgel). Op het programma staan werken van Frescobaldi, Huygens, Bach, Elgar en Widor. Het concert begint om 15.15 uur; bezoekers kunnen vrij in- en uitwandelen tijdens het concert. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Gerelateerd