Zaterdag 5 november

05-11-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Inloopspreekuur over E-books in de bieb


VLARDINGEN - Vragen over het lenen van e-books? Kom dan naar het inloopspreekuur op zaterdag 5 november in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. Veel mensen hebben vragen over het lenen van e-books uit de collectie van De Bibliotheek. Dat varieert van het aanmaken van een account tot het downloaden van de e-book in de app of op de e-reader. Iedereen is van 10.30-15.00 uur welkom en het is gratis toegankelijk. 

Rederijkersfeest 1616 in het Streekmuseum


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is tot het eind van het jaar een tentoonsteling te zien over het Rederijkersfeest uit 1616. Rederijkerskamer De Ackerboom nodigde collega-organisaties in 1616 uit voor een toneelwedstrijd in de open lucht. Tekst en spel werden door een jury beoordeeld. Op de expositie onder andere twee exemplaren van het boek dat in 1617 werd uitgegeven met daarin alle teksten en blazoenen. Verder een aantal etsen van het stadje uit die tijd en de plek waar de Rederijkers elkaar bekampten. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot– 16.00 uur. De toegang is gratis.

Jubileumexpositie in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is de Jubileumexpositie ’50 jaar in beeld en voorwerpen’ te zien ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Zonnehuis. Op de expositie is te zien hoe de wereld er vijftig jaar geleden uitzag en wat er inmiddels allemaal is veranderd. Door middel van voorwerpen, kleding en foto’s wordt de periode 1966 – 2016 in beeld gebracht.  De jubileumexpositie is te zien tot maandag 7 november. 

‘t Is Zilver wat er blinkt


VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is een expositie te zien met een selectie uit de collectie zilver van Streekmuseum Jan Anderson. Naast tabakscomforts, inktstellen, bijbels met zilverbeslag zijn er gebruiksvoorwerpen uit voornamelijk de negentiende eeuw te zien zoals een roomschaal, visscheppen en een suikerschaal. Ook vele Vlaardingse siervoorwerpen zullen worden getoond. De expositie is tot 1 maart 2017 te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56.

Drie fotografen in de Groene Luiken


VLARDINGEN - Anneke Pors, Ellen Crepin en Marian van Heuveln exposeren in de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Drie vVriendinnen met dezelfde passie, exposeren samen met foto’s van stillevens, architectuur en macro met als thema 3x3. De expositie is te zien tot en met zondag 6 november van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Jubileumconcert Animato


VLAARDINGEN - Op zaterdagavond 5 november geeft kamerkoor Animato in de Lucaskerk op de Hoogstraat haar 35-jarig jubileumconcert. Het werk wat wordt uitgevoerd is Petite Messe Solonelle van Rossini. Dit werk wordt uitgevoerd met Vleugel en Harmonium en vier solisten. Het koor staat onder leiding van David van de Braak. De aanvang van het concert is 20.00 uur, de deur gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is vijftien euro. Kaartjes kunt u bestellen via kamerkooranimato@gmail.com of kopen voor aanvang van het concert aan de zaal.

Gerelateerd