Zaterdag 29 oktober

29-10-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Rederijkersfeest 1616 in het Streekmuseum


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is tot het eind van het jaar een tentoonsteling te zien over het Rederijkersfeest uit 1616. Rederijkerskamer De Ackerboom nodigde collega-organisaties in 1616 uit voor een toneelwedstrijd in de open lucht. Tekst en spel werden door een jury beoordeeld. Op de expositie onder andere twee exemplaren van het boek dat in 1617 werd uitgegeven met daarin alle teksten en blazoenen. Verder een aantal etsen van het stadje uit die tijd en de plek waar de Rederijkers elkaar bekampten. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot– 16.00 uur. De toegang is gratis.

Jubileumexpositie in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is de Jubileumexpositie ’50 jaar in beeld en voorwerpen’ te zien ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Zonnehuis. Op de expositie is te zien hoe de wereld er vijftig jaar geleden uitzag en wat er inmiddels allemaal is veranderd. Door middel van voorwerpen, kleding en foto’s wordt de periode 1966 – 2016 in beeld gebracht.  De jubileumexpositie is te zien tot maandag 7 november. 

Drie fotografen in de Groene Luiken


VLARDINGEN - Anneke Pors, Ellen Crepin en Marian van Heuveln exposeren in de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Drie vVriendinnen met dezelfde passie, exposeren samen met foto’s van stillevens, architectuur en macro met als thema 3x3. De expositie is te zien tot en met zondag 6 november van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Jubileumconcert the Messengers


VLAARDINGEN - In 2016 bestaat het koor The Messengers uit Vlaardingen 40 jaar! Dit wordt zaterdag 29 oktober gevierd in de Bethelkerk met het jubileumconcert ‘40 jaar Onderweg’ Het concert begint om 19.30 uur. Medewerking wordt verleend door kinderkoor ‘de Vrolijke Nootjes’ uit Nootdorp, een zeven man sterk combo en Willy van Bree. Beide koren staan onder leiding van David van de Braak. Kaarten zijn vijf euro en zijn nu verkrijgbaar bij de koorleden of per mail te bestellen. U kunt mailen naar concert@messengers-vlaardingen.nl.

The Messengers 40 jaar Onderweg


VLAARDINGEN - In 2016 bestaat het koor The Messengers uit Vlaardingen 40 jaar! Dit wordt gevierd met een jubileumconcert ‘40 jaar Onderweg’ op zaterdag 29 oktober 2016 in de Bethelkerk in Vlaardingen. Het concert begint om 19.30 uur. Medewerking wordt verleend door kinderkoor ‘de Vrolijke Nootjes’ uit Nootdorp, een zeven man sterk combo en Willy van Bree. Kaarten zijn 5 euro en zijn nu verkrijgbaar door te mailen naar concert@messengers-vlaardingen.nl. Uiteraard zijn er aan de deur ook kaarten verkrijgbaar.

Molen open voor publiek


VLAARDINGEN – Molen Aeolus aan de Kortedijk is iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur open voor publiek. Vanaf de balie kan worden genoten van het mooie uitzicht. De molengidsen zijn aanwezig en vertellen het publiek graag meer over de geschiedenis, de functie en de werking van de authentieke korenmolen van Vlaardingen.

Gerelateerd