Zaterdag 24 september

24-09-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Verkoop afgeschreven materialen in de Bieb


VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 september is er weer een verkoop van afgeschreven materialen. Voor een leuk prijsje zijn ook deze keer weer veel boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s (voor jeugd en volwassenen) te vinden. Wees er snel bij, want op=op! De verkoop van afgeschreven materialen is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100 tijdens de openingstijden van 10.30 uur tot 15.00 uur.

Met de trekschuit naar Delft


VLAARDINGEN – In het Streekmuseum is een expositie te zien over de trekschuit. Eeuwenlang waren de wegen rondom Vlaardingen vooral in de winter moeilijk begaanbaar en waren de verbindingen tussen de Hollandse steden alleen mogelijk via de trekschuit die minstens één keer per dag vanuit de Waal vertrok. Aan boord: kooplui en bezoekers van de donderdagse markt, haringloopsters, boeren met boter en kaas en bestuurders die een bezoek aan Den Haag brachten. De expositie is te zien tot en met zondag 2 oktober. Het Streekmuseum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Werk van eigen bodem in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is momenteel ‘Werk van eigen bodem’ te zien; een tentoonstelling bevat schilderijen die gemaakt zijn door deelnemers van het Open Atelier. De deelnemers van het Open Atelier wonen in het Zonnehuis, Drieën-Huysen of wonen thuis. Veelal wordt er geschilderd met acrylverf en een enkeling werkt met olieverf. In de vitrine zijn fonograafs van het merk Edison, grammofoons en radio’s van bakeliet te zien uit de verzameling van Fred van der Windt. Het werk is te zien tot maandag 26 september.

Expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN - De Syrische Tuhama Almoustafa exposeert zijn werk in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Almoustafa maakt moderne figuratieve schilderijen. Het is zijn eerste expositie in West-Europa. Hiervoor exposeerde hij regelmatig alleen of samen met anderen in galeries in Damascus. ,,Sommige werken zijn licht beschadigd door de gebeurtenissen in mijn leven. Ik hoop binnenkort weer herenigd te worden met mijn werk en het te kunnen herstellen.’’ De expositie te zien tot 25 september, in augustus dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur. Daarna zijn de tijden weer normaal.

Zangworkshop in de Windwijzer


VLAARDINGEN – Zaterdag 24 september is er van 15.00 tiot 17.00 uur een zangworkshop in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Onder leiding van zangdocent/ koordirigent Yvet van der Tuin gaan we met elkaar zingen. mensen met dementie( thuiswonend of in een instelling, vrienden, familieleden, belangstellenden. Samen zingen, samen blij! Een workshop voor iedereen die de kracht van muziek wil ervaren. Geen zangervaring nodig. Kosten: vijf euro waarvan € 2,50 voor de Stichting Alzheimer Nederland. Aanmelden voor 20 september, tel. 06 – 153 71 474 of marjanvandorp@debovenkamer.org.

Buurtmarkt in Soenda


VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 september wordt er van 10.00 tot 15.00 uur weer een gezellige brocanterie, rommelmarkt gehouden in Zorgcentrum Soenda aan de Soendalaan 2. Tal van snuisterijen, brocanterie, maar ook een Rad van Avontuur zorgen voor een gezellige sfeer. De opbrengst komt  ten goede aan de vrijwilligers van de OproepCentrale, de vrijwilligersorganisatie die zorgt voor ‘vrijwillige ondersteuning thuis’.

Vriendjes- en Vriendinnetjes dag bij Marnix Scouting


VLAARDINGEN - De Vlaardingse Scoutinggroep Marnix van Sint Aldegonde organiseert op zaterdag 24 september een Vriendjes- en Vriendinnetjes dag. Voor de Bevers (5-7 jaar) en de Welpen 7-10 jaar) van 10.00 tot 12.00 uur. De Scouts, (11-15 jaar), laten vanaf 12.00 uur hun spannend programma laten zien. De Explorers (15-18 jaar) zullen gedurende de gehele dag de programma’s begeleiden. Het scoutcentrum is aan de Broekpolderweg 249.

Rederijkersfeest 1616 in het Streekmuseum


VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is tot het eind van het jaar een tentoonsteling te zien over het Rederijkersfeest uit 1616. Rederijkerskamer De Ackerboom nodigde collega-organisaties in 1616 uit voor een toneelwedstrijd in de open lucht. Tekst en spel werden door een jury beoordeeld. Op de expositie onder andere twee exemplaren van het boek dat in 1617 werd uitgegeven met daarin alle teksten en blazoenen. Verder een aantal etsen van het stadje uit die tijd en de plek waar de Rederijkers elkaar bekampten. Het museum is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend van 14.00 tot– 16.00 uur. De toegang is gratis.

Nazomerwandeling in de Broekpolder


VLAARDINGEN – U kunt zaterdag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur onder leiding van Broekpoldergidsen een mooie wandeling door dit natuurgebied maken. De start is bij de picknicktafels in het Klauterwoud en de kosten zijn twee euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee. De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen aan te doen i.v.m. mogelijke insecten, distels enzovoort. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Wandelconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 24 september verzorgd door Gert van der Endt (fluit), Leny van der Endt (fluit) en Aad Zoutendijk (orgel). Op het programma staan werken van Couperin, de Caix d' Hervelois, Dornel, Locatelli, Luchesi, Abel, Druckenmüller en Bach. Het concert begint om 15.15 uur; bezoekers kunnen vrij in- en uitwandelen tijdens het concert. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Gerelateerd