Zaterdag 23 september

23-09-2017 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Een verhaal dat verteld moest worden 


VLAARDINGEN – In het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien over ‘het verlies van Vlaardingen’. ,,Het is de meest treurige tentoonstelling die ik heb gemaakt’’, aldus Jan Anderson. Een tentoonstelling over de honderden verdwenen bedrijven en duizenden verdwenen banen in de haringstad. De tentoonstelling is tot eind 2017 te zien, iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Buurtmarkt in Soenda op burendag


VLAARDINGEN - Op zaterdag 23 september wordt er in Soenda van 10.00 tot 15.00 uur een Buurtmarkt georganiseerd ter gelegenheid van burendag. Ervaar de gezelligheid van het Rad van Avontuur, de Rommelmarkt met brocanterie, kleding, boeken, ijzerkoekjes etc. De totale opbrengst komt ten goede aan de Vrienden van de OproepCentrale die ondersteuning geeft aan alle vrijwilligers van de OproepCentrale.

Wim van Klink exposeert in De Groene Luiken


VLAARDINGEN - Het werk van Vlaardinger Wim van Klink valt in de categorie fijn realistisch en is tot 25 september tijdens de openingstijden van het aanloophuis De Groene Luiken te bekijken. In de maand augustus heeft u deze kans elke middag van 13.00 - 16.00 uur. In september gaan weer de reguliere openingstijden gelden. Van zaterdag tot dinsdag van 14.00 -17.00 uur en de andere dagen van 11.15 tot 13.45 uur en van 14.15 tot 17.00 uur.

Rommelmarkt in de Wouthof


VLAARDINGEN - In seniorencomplex de Wouthof aan de Baarnhoeve is een rommelmarkt waar allerlei leuke spullen te koop zijn. De rommelmarkt duurt van 11.30 tot 15.00 uur. De opbrengst gaat volledig naar het ontspanningsfonds van de bewoners.

Die gozer met die pet exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis is een expositie te zien met de schilderijen van ‘Die gozer met die pet’. In de vitrines is werk te zien van de vriendinnen Frances Kopper en Irene van der Laan.  ‘Die gozer met die pet’ is Y. Awad. Hij maakt sfeervolle en fantasierijke landschappen en laat zich hierbij inspireren door Bob Ross en zijn leraar Bill Alexander. De twee vriendinnen vonden elkaar na een reünie van de middelbare school Casimir. Frances Kopper had haar draai gevonden in het mozaïeken en Irene van der Laan in het glasfusen. De expositie is te zien tot 23 oktober.

Nazomerwandeling in de Broekpolder


VLAARDINGEN - Op 23 september kun je onder leiding van gidsen de mooiste plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over. Zij vertrekken om 14.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn twee euro per persoon.


Wandelconcert in de Gote kerkVLAARDINGEN - Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 23 september verzorgd door Jan Vermeire (orgel). Op het programma staan werken van onder anderen Gabrieli, Lidon, Scheidt, Bach en Lebègue. Het concert begint om 15.15 uur; bezoekers kunnen vrij in- en uitwandelen tijdens het concert. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Gerelateerd