Zaterdag 2 juli

02-07-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

De Broekpolder als weidegebied


VLAARDINGEN – Tegenwoordig is het een natuurpark doorsneden door paden voor wielrijders, wandelaars, mountainbikers en andere sportievelingen maar tot 1957 liep de Broekweg dood tegen de Bommeer en in de polder verdienden ruim dertig boeren er hun brood door de melk te verwerken tot boter en kaas: De Broekpolder. In het Streekmuseum aan de Kethelweg 50 is over de geschiedenis van de Broekpolder een tentoonstelling ingericht. Deze is tot en met 31 juli te zien, iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rieneke Gerrits exposeert in het Zonnehuis


VLAARDINGEN - Rieneke Gerrits exposeert haar werk vanaf zaterdag 28 mei in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Te zien zijn schilderijen, beschilderde Venetiaanse maskers, sieraden en keramiek. Rieneke laat zich door exotische kunststijlen en culturen. Eerst was dat de Afrikaanse kunst, maar daarna vooral de Aboriginal kunst die haar erg aansprak. De mythe, het verhaal en de betekenis van de symbolen en kleuren inspireren haar nog altijd bij het vertellen van haar eigen verhaal. De expositie volgt haar reis door het leven. U kunt de expositie bezoeken tot en met 3 juli.

Expositie in de Groene Luiken


VLAARDINGEN – In Aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is tot en met 11 juli werk te zien van de cursisten van Zhanhong Liao. Het overkoepelende thema is ‘Natuur’. Er zijn werken in acryl, waterverf en olie te bewonderen. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het aanloophuis: van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Fishy Fashion in Museum Vlaardingen                                         


VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling te zien over visserstruien, oliegoed en andere kledingstukken die bij viossers in vroeger tijden populair waren. De titel: Fishy Fashion. Weet u waarom zeelieden een ring van goud in hun oor droegen? Op deze en andere vragen geeft de tentoonstelling antwoord. Te zien van 18 juni tot en met 13 november.

Zonnehuisgroep exposeert in KADE40


VLAARDINGEN – In KADE40 aan de Westhavenkade 40 zijn werken te bezichtigen  die gemaakt zijn door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Op de locaties Het Zonnehuis en Drieën-Huysen worden wekelijks schilderworkshops gegeven door Atie Keizerwaard, Winnie Kloet en Peter Groeneweg. De gemaakte werken worden de komende weken getoond aan het publiek. De expositie is tot 6 juli te zien.

Stadswandeling door Vlaardingen-Centrum


VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag 2 juli laten de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen de rijke historie van het Vlaardingse centrum zien. En zij vertellen erover, uiteraard. De wandeling start om 13.30 uur bij het beeld van Dirk III, op de hoek van het stadhuis (Markt). De wandeling eindigt ca. 15.30 uur weer op de Markt. Meewandelen kost € 2,50.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date