Zaterdag 13 augustus

13-08-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Band uit Tsjechische zusterstad in Het Zonnehuis


VLAARDINGEN - De Tsjechische band Proč Ne verzorgt zaterdag 13 augustus een muzikaal optreden verzorgen in Het Zonnehuis. Proč Ne, afkomstig uit de zusterstad van Vlaardingen Moravská Třebová, is dit weekend in Vlaardingen en zal vrijdagavond eerst optreden op het Zomerterras. Bezoekers zijn zaterdag van harte welkom om het optreden in de Brasserie van Het Zonnehuis (Dillenburgsingel 5) bij te wonen. U bent welkom vanaf 14.30 uur, het optreden duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Twee exposities in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 zijn momenteel exposities te zien van Samira Moudnib en Marianne van Heerde-Schram. De schilderijen van Samira Moudnib zijn een mengeling van kleurencombinaties in een verbluffende moderne Arabische stijl. In de vitrine exposeert in dezelfde periode Marianne van Heerde-Schram met keramisch werk. Marianne wordt geïnspireerd door culturen van diverse landen die zij bezocht heeft, maar ook door gewone dingen uit het dagelijkse leven. De exposities zijn te zien tot en met 14 augustus.

Wandelconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Het wandelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 13 augustus verzorgd door Jan Vermeire, orgel. Op het programma staan werken van Scheidt, Jullien, Haendel, da Bergamo, Petrali en Morandi. Het concert begint om 15.15 uur; bezoekers kunnen vrij in- en uitwandelen tijdens het concert. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Gerelateerd