Donderdag 11 augustus

11-08-2016 Agenda Redactie

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

José Engelhard exposeert in De Windwijzer


VLAARDINGEN – In De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 is een tentoonstelling te zien van de schilderijen van José Engelhard. Haar werken tonen een diversiteit aan onderwerpen. Haar interesse is dan ook veelzijdig. De materialen, die zij hiervoor heeft gekozen, zijn verschillend, zoals u zult zien. De expositie is tot en met 26 augustus op werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur of op afspraak te bezoeken.

Twee exposities in het Zonnehuis


VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 zijn momenteel exposities te zien van Samira Moudnib en Marianne van Heerde-Schram. De schilderijen van Samira Moudnib zijn een mengeling van kleurencombinaties in een verbluffende moderne Arabische stijl. In de vitrine exposeert in dezelfde periode Marianne van Heerde-Schram met keramisch werk. Marianne wordt geïnspireerd door culturen van diverse landen die zij bezocht heeft, maar ook door gewone dingen uit het dagelijkse leven. De exposities zijn te zien tot en met 14 augustus.

Huttenbouwwedstrijd


VLAARDINGEN – Op donderdag 11 augustus brandt op bouwspeelplaats Holy om 10.00 uur de ‘Strijd om de Gouden Hamer’ weer los. Wie maakt de stoerste en mooiste hut? Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen! Neem papa, mama, opa, oma of een andere goede huttenbouwer mee! De bouwspeelplaats kost € 1,50 per kind (inclusief een bosje spijkers).

Kunstenaarswandeling


VLAARDINGEN - Donderdag 11 augustus organiseert ServiceTeam Vlaardingen een bijzondere stadswandeling. De stadsgidsen brengen een bezoek aan vier Vlaardingse kunstenaars: Peter de Jong (muurschilderingen van het Vlaardings Taal Genotschap), Susan Ruiter (o.a. schilderijen), Beaty Czetö (o.a. electrografiek) en Look J. Boden (o.a. fotografie). Zij vertellen over hun werk en hun drijfveren. De wandeling start om 13.30 uur bij het oude Stadhuis op de Markt, en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Meewandelen kost € 2,50 per persoon.

Lunchconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 11 augustus tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van Bach, Pachelbel, de Cabezon en Chaumont. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.

Gerelateerd