Zomervakantie: digitale buurtwacht biedt uitkomst

06-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Gure types die aan de deur van de buren morrelen of dubieuze geluiden die u ’s nachts uit uw slaap houden? Ook woninginbrekers verheugen zich op de zomervakantie. Toch met een gerust gevoel op vakantie gaan? Uit onderzoek van verzekeraar InShared onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat deelname aan een digitale buurtwacht uitermate effectief is bij het voorkomen van inbraak en vernielingen. Maar liefst 4 op de 10 WhatsApp buurtpreventiegroepen hebben hun diensten al bewezen. In Vlaardingen kijken medewerkers van de politie momenteel live mee in de Whatsappgroepen om sneller te kunnen reageren.

Uit het onderzoek van InShared blijkt ook dat meer dan de helft van alle Nederlanders (64%) graag wil bijdragen aan een veiligere buurt en ook openstaat voor deelname aan een digitale buurtpreventiegroep. De provincies Gelderland (22%), Limburg (22%) en Friesland (18%) zijn koplopers als het gaat om deelname aan WhatsApp buurtpreventiegroepen en maken daar veelvuldig, en met succes, gebruik van.

Een deelnemer aan het onderzoek van InShared zegt terecht dat omwonenden na de komst van een digitale buurtpreventie beter zijn gaan opletten en dat er eerder actie wordt ondernomen. Een ander vertelt dat door de komst van WhatsApp buurtpreventie buren zich meer betrokken voelen bij de buurt waarin zij wonen.

Meedoen in Vlaardingen met de Buurtwhatsapp ? App dan uw naam en adresgegevens naar  06-28330112 . U wordt dan vanzelf in de juiste groep/buurtapp geplaatst.Gerelateerd