Categorieën

Service

Zeven kamperende truckers op de bon

Zeven kamperende truckers op de bon
112

Zeven kamperende truckers op de bon

  • Redactie
  • 05-02-2016
  • 112
Zeven kamperende truckers op de bon

fotografie: Portaalnieuws

VLAARDINGEN – De politie en de lichtblauwe brigade hebben afgelopen nacht op diverse plekken controles uitgevoerd. De controles richtten zich vooral op ‘kamperende’ vrachtwagenchauffeurs. Zij mogen niet op de openbare weg in hun truck overnachten, daarop staat een boete van € 149,-. 

In Vlaardingen is langere tijd veel overlast geweest van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Deze chauffeurs sliepen namelijk in hun cabine. Dit is in heel Vlaardingen niet toegestaan behalve op de KW-Haven. Hier worden vergunningen uitgedeeld aan slapende truckers. Zonder vergunning mag ook hier niet worden geslapen. Na de ontstane klachtenregen is er vaker en meer gecontroleerd waaarna de overlast aanzienlijk gedaald. 

In totaal zijn er zeven bekeuringen uitgedeeld; één van de chauffeurs konhet boetebedrag niet opbrengen waarna zijn truck is weggesleept door een bergingsbedrijf. De chauffeur zal zijn nacht verder moeten doorbrengen in een hotel. Hij krijgt de truck pas terug nadat het boetebedrag voldaan is. Ook is er nog één waarschuwing uitgedeeld. 

Tijdens de actie is er ook één aanhouding verricht. Handhavers en één politieagent zagen hoe een man over het hek van een bedrijventerrein klom. Deze man is op heterdaad aangehouden voor een (poging) inbraak.