Wie plaatste een betonblok op de weg?

24-11-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het neerleggen van een betonblok of houten balken op de weg, of op een spoor, is levensgevaarlijk! Je beschadigt hier niet alleen andermans eigendommen mee, maar je loopt zelfs het risico dat je een ongeluk veroorzaakt waarbij gewonden vallen. Of mogelijk erger. De politie neemt dit soort meldingen en aangiften dan ook serieus. Zo loopt er op dit moment een onderzoek naar meerdere meldingen op de Maassluissedijk in Vlaardingen. De politie spreekt graag met getuigen.

 

Omschrijving

In de periode van februari tot eind september reden meerdere mensen in de avonduren op de Maassluissedijk tegen een betonblok of stapel stenen aan. Deze obstakels lagen net voorbij de bocht en waren voor de bestuurders niet te zien. Met alle gevolgen van dien. Enkele slachtoffers deden aangifte van vernieling of zelfs van een poging doodslag.

In dezelfde tijd werden er ook spullen op het spoor gelegd en raakten treinen beschadigd. Hiervoor zijn in september twee mannen aangehouden. De politie onderzoekt of deze incidenten verband houden met de aanrijdingen op de Maassluissedijk.

 

Getuigen

Het onderzoeksteam kan alle informatie gebruiken. Heeft u de afgelopen maanden iets bijzonders gezien op of rondom de Maassluissedijk, of nabij het spoor? Geef deze informatie door via 0800-6070. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Kijken naar een reportage hierover kan ook via Bureau Rijnmond. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Gerelateerd