Vuurwerkoverlast melden ?

26-12-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Op de Buurtwhatsapp komen ook in Vlaardingen regelmatig meldingen door van harde knallen, vaak van zwaar en illegaal vuurwerk. Tijdens de jaarwisseling komen er in het centrum van Vlaardingen jaarlijks vuurwerkvrije zones. Op het Liesveld en het Veerplein geldt dan een 'knalverbod'. Ook rondom zorgcentra mag geen vuurwerk worden afgestoken. Het knalverbod geldt van 31 december 10 uur 's ochtends tot  1 januari om 2 uur 's nachts.

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro's aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt www.vuurwerkoverlast.nl  . Op die website kun je vuurwerkoverlast melden.

Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Gerelateerd