Vuurwerkopruimactie: bestel een opruimpakket !

09-12-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN - Kinderen zoeken vaak op Nieuwjaarsdag naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken dit alsnog af. Daarmee kunnen veel ongelukken gebeuren. Het snel opruimen van vuurwerkafval kan veel vuurwerkslachtoffertjes voorkomen. Daarnaast heeft het snel opruimen van vuurwerk ook voordelen voor het milieu: door het direct op te ruimen ontstaat geen zwerfafval, wordt voorkomen dat het grondwater terecht komt en dat het afvoeren verstopt.

Ook dit jaar heeft de gemeente Vlaardingen samen met  Minters een vuurwerkinzamelingsactie. Voor de tweede maal kunnen bewoners(groepen) en verenigingen zich vooraf aanmelden voor de vuurwerkinzamelactie. Als u zich aanmeldt kunt u vooraf een burenpakket ophalen met koffie, thee, ranja en wat lekkers. U kunt ook een opruimpakket krijgen met grijpers, bezems, en vuilniszakken. De spullen mag u naar afloop houden.

Helpt u mee om Vlaardingen op 1 januari weer snel schoon en veilig te maken? Meld u voor 28 december aan via deze link!  en geef aan of u alleen een burenpakket wilt of ook een opruimpakket.

Gerelateerd