Categorieën

Service

Vlaardingse 'coronaspugers' weken de cel in

Vlaardingse 'coronaspugers' weken de cel in
112

Vlaardingse 'coronaspugers' weken de cel in

  • Redactie
  • 09-04-2020
  • 112
Vlaardingse 'coronaspugers' weken de cel in
VLAARDINGEN - Het snelrecht voor zogenaamde 'coronaspugers' zorgt ervoor dat ook twee inwoners van Vlaardingen meerdere weken in een cel mogen doorbrengen. Het snelrecht wordt ingezet om een duidelijk signaal af te geven.

Een 45-jarige Vlaardinger kreeg vandaag door de rechter zeven weken gevangenisstraf opgelegd. Hij had twee politieagenten bespuugd en riep daarbij 'krijg de corona'. Bovendien vernielde hij een autoruit en dreigde met een bierflesje. Drie van de zeven weken zijn voorwaardelijk opgelegd. De man blijft twee jaar onder toezicht van reclassering. Gaat hij binnen die tijd opnieuw in de fout, dan kunnen de drie weken alsnog worden omgezet naar een onvoorwaardelijke celstraf. De agenten krijgen een schadevergoeding van 125 euro.

Ook een 23-jarige Vlaardinger moet de cel in. De rechter legde hem drie weken op vanwege het bespugen van personeel van de RET. de man zou daarbij hebben geroepen: 'ik neuk jullie kankermoeder met corona'. De celstraf werd uitgebreid met nog een week extra omdat de man nog een voorwaardelijke straf had staan voor een eerder vergrijp.