Vlaardings nieuwste exportproduct: Buurtwhatsapp

28-07-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – Nadat Josette Hogewoning en wijkagent Kor de Jong in 2014 met de Buurtwhatsapp-groepen in Vlaardingen startten is het ‘rap gegaan’. In Vlaardingen doen inmiddels zo’n 5000 mensen mee, die de ogen en oren in hun wijk / buurt vormen. Tel daar ook nog eens een paar duizend deelnemers bij in Schiedam en Maassluis en het succes is daar.

In Vlaardingen kijken wekelijks collega agenten van Kor de Jong ‘live’ mee, en dat heeft al tot mooie resultaten geleid. Onlangs nog kon heel snel een fietsendief aangehouden worden die gesignaleerd was door deelnemers van een Buurtwhatsapp-groep. Overigens was dat de nieuwste groep: Pokémon-Go Buurtwhatsapp-groep.

Na Maassluis en Schiedam is vorige week ook in Barendrecht gestart met de Buurtwhatsapp. Met Vlaardingse ondersteuning wordt nu daar gebouwd aan eenzelfde netwerk van oplettende inwoners.

Meedoen met de buurtwhatsapp en uw steentje bijdragen?  Whatsapp naar 06-28330112 met vermelding van uw naam en adresgegevens. U wordt dan vanzelf in de juiste groep in uw buurt geplaatst.Gerelateerd