Vlaardingers aangehouden door arrestatieteam

23-02-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG/ZOETERMEER - Na een maandenlang onderzoek door het Flexteam Den Haag Centrum, werden in de vroege ochtenduren van dinsdag 23 februari zes verdachten aangehouden, waaronder een tweetal Vlaardingers. Zij worden verdacht van in ieder geval twee diefstallen met geweld van hennep (waarvan een poging) en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het Flexteam startte het onderzoek naar de hoofdverdachte, waarvan een sterk vermoeden bestond dat hij zich veelvuldig bezig houdt met ondermijnende activiteiten. Het onderzoek maakt deel uit van de aanpak van negatieve rolmodellen in het verzorgingsgebied van Team De Heemstraat in Den Haag. De 27-jarige Haagse hoofdverdachte wordt er van verdacht dat hij, samen met anderen, in georganiseerd verband misdrijven pleegt. Hij richt zich daarbij met name op diefstallen van hennep uit kwekerijen, drogerijen en of opslag.

Aanhoudingen

Gaande het onderzoek kwam ook de identiteit van de overige aangehouden verdachten aan het licht. Op basis van de bevindingen uit het onderzoek, verleende een officier van justitie toestemming de nu aangehouden verdachten van hun spreekwoordelijke bed te lichten. Naast de hoofdverdachte werden dinsdagochtend vroeg in hun woonplaatsen twee Hagenaars van 24 en 28 jaar, een 36-jarige Zoetermeerder en twee Vlaardingers van 24 en 25 jaar oud van hun bed gelicht door een arrestatieteam en verschillende ondersteuningsgroepen. Een ondersteuningsgroep is getraind in het in groepsverband aanhouden van een verdachte.

De nu aangehouden verdachten, die allen opgegroeid zijn in de omgeving van het Joubertplantsoen in Den Haag en daar nog steeds invloed uitoefenen op jongeren, worden in ieder geval verdacht van een (poging) diefstal met geweld in Arnhem en een diefstal met geweld in Berkel en Rodenrijs waarbij de (beoogde) buit hennep was. Daarnaast zal worden onderzocht in hoeverre sprake is van uitkeringsfraude.

De zes verdachten zijn na hun aanhouding ingesloten op het politiebureau en zullen daar worden verhoord. Zij worden donderdag 25 februari voorgeleid aan een rechter-commissaris die een besluit zal nemen over de voorlopige hechtenis van de verdachten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date