Vlaardinger vast na schietpartij Capelle

29-09-2014 112 Redactie

VLAARDINGEN/CAPELLE - De politie heeft zaterdagochtend een twintigjarige inwoner van Vlaardingen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij. Zaterdagochtend rond half tien kreeg de politie de melding van een schietpartij op de IJsdans. Hier zou door één van de inzittenden van een klein model auto op de inzittende van een grotere personenauto zijn geschoten zijn. Agenten reden met hoge snelheid naar de IJsdans. Hier aangekomen werden er inderdaad sporen van een schietpartij aangetroffen.

De auto’s bleken weggereden te zijn. Er startte een achtervolging die door Rotterdam Oost liep en uiteindelijk eindigde in de wijk Ommoord. Getuigen gaven aan dat één van de auto’s op de Pearl Buckplaats geparkeerd zou staan. Hier troffen de agenten de auto aan. De bestuurder, de twintigjarige Vlaardinger, is aangehouden.

Bij onderzoek in de omgeving is ook de tweede auto aangetroffen. De bestuurder was niet meer aanwezig. Het onderzoek naar zijn identiteit is gestart.Het onderzoek is in volle gang. Hierbij zijn ook verdovende middelen aangetroffen. Mogelijk dat de aanleiding van het schietincident verbonden is aan de verdovende middelen.Gerelateerd