Categorieën

Service

Vlaardinger na achtervolging aangehouden

Vlaardinger na achtervolging aangehouden
112

Vlaardinger na achtervolging aangehouden

  • Redactie
  • 31-03-2016
  • 112
Vlaardinger na achtervolging aangehouden

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Na een melding over vuurwapens in auto’s en een vrijheidsberoving heeft de politie in Rotterdam twee verdachten aangehouden, waaronder één Vlaardinger. Een vluchtende verdachte is na het lossen van een waarschuwingsschot aangehouden.

De politie kreeg donderdagochtend een melding dat in twee auto’s op de Rododendronstraat in Rotterdam verdachten zaten van een kennelijke vrijheidsberoving een dag eerder. In de auto’s waren ook vuurwapens gezien. Terwijl de melder de kentekens doorbelde naar de politie reden de bestuurders weg. Agenten zochten in de omgeving maar troffen de bewuste auto’s niet meer aan. Met behulp van ANPR kentekenherkenning wist de politie de auto’s alsnog te lokaliseren vlak voor de Maastunnel.

Op het moment dat de politieauto’s achter de auto’s van de verdachten kwamen, splitsten de verdachten op en gingen er vandoor. Bij de Schilperoortstraat stapte één van de verdachten uit zijn auto om rennend te vluchten. Agenten riepen de man te stoppen en losten een waarschuwingsschot. Na een achtervolging te voet is de 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. De bestuurder van de andere auto, een 32-jarige Vlaardinger, is op de Dorpsweg aangehouden. Ook met een BTGV.

De auto’s van de verdachten zijn weggetakeld voor nader sporenonderzoek en een doorzoeking. De beschuldiging van vrijheidsberoving wordt nader onderzocht.