Vlaardinger maakt kennis met politiehond Rico

05-08-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN – Een achttienjarige Vlaardinger heeft woensdagochtend op een onaangename manier kennis gemaakt met de politiehond Rico. Daar ging uiteraard wel het een en ander aan vooraf. De diefstal van een auto en tanken zonder te betalen bijvoorbeeld.

Rond 2.40 uur stopte een auto met twee personen bij het tankstation aan de Vaanweg in Rotterdam. De bijrijder tankte en de bestuurder bleef achter het stuur zitten. De medewerker vertrouwde het duo niet en zette na enige tijd de pomp uit. De inschatting bleek juist want de bijrijder stapte snel in en de auto ging er vandoor. De politie werd direct gebeld en alle eenheden keken uit naar de auto die stond geregistreerd als gestolen.

Op de Grote Kreek zagen agenten de gezochte auto met een enorme snelheid voorbij komen. De achtervolging ging via Keizerswaard naar de Zevenoord waar de bestuurder tegen een geparkeerde auto botste. De twee verdachten gingen er rennend vandoor.

Een diensthondengeleider en zijn hond Rico zochten veertig minuten bij sloten en bosschages. De hond pikte een spoor op van één van de verdachten. De agent en de diensthond liepen het spoor uit. Het eindigde bij bosschages. De verdachte werd enkele minuten toegeroepen uit de bosjes te komen omdat anders de diensthond zou worden ingezet. De man deed het niet waarna de hond hem vond en in de arm greep. De achttienjarige Vlaardinger was doornat omdat hij door enkele sloten bleek te zijn gevlucht. Hij is aangehouden voor heling en diefstal.

Naar de identiteit van de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld. Zo zijn camerabeelden van het tankstation veilig gesteld. De auto is in beslag genomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date